Protecció mediambiental

Biodiversitat

Biodiversitat

PortCastelló acull espècies d’elevat valor ecològic i l’Autoritat Portuària de Castelló està convençuda que l’activitat portuària i la protecció del medi ambient poden anar de bracet i no concep desenvolupaments presents ni futurs que no integrin sostenibilitat i biodiversitat.

Iniciatives de conservació i foment de la biodiversitat

  • Protecció de la colònia de gavina Audouin (Larus audouinii). Aquesta espècie de gavina està catalogada com a vulnerable a nivell nacional i autonòmic i nidifica en PortCastelló des de 2011, concretament durant els mesos d’abril a juliol. Durant la temporada reproductora PortCastelló col·labora amb el Servei Territorial de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000 en la protecció de les zones de cria limitant les actuacions així com el trànsit de persones i vehicles. Anualment es realitza un control de parelles reproductores i un seguiment i anellament de pollastres.

 

  • “PortSidonia”, àrea de conservació i protecció de flora. Aquesta àrea localitzada en la dàrsena sud té per objecte la conservació i recuperació de l’espècie d’alfals arbori en perill d’extinció i endèmica de la zona llevantí balear, Medicago citrina. Aquesta mesura de conservació “in situ” en el Port de Castelló aposta per un nou model de relació sostenible de l’activitat portuària amb la naturalesa.