Protecció mediambiental

Barreres anticontaminació

Barreres anticontaminació

El port de Castelló disposa de tres barreres per a cerclar possibles vessaments a les seues aigües.

  1. Es tracta d’una barrera anticontaminació a la seua dàrsena interior composta per 3 trams de 150 metres cadascun, per a confinar possibles vessaments de petroli cru i refinats.
  2. Aquesta barrera se suma a la instal·lada al canal d’Iberdrola de 75 metres i amb açò PortCastelló disposa de 525 metres de barreres interiors que li permeten estar preparat davant qualsevol vessament.
  3. Una barrera oceànica a la bocana del port, de 400 metres i 2.400 quilo, única per les seues característiques a tota Europa, al ser auto-infable -queda totalment expandida una vegada toca l’aigua- i polivalent –pot utilitzar-se dins del recinte portuari i en aigües obertes. S’ha instal·lat a l’espigó d’abric del port de Castelló, a l’altura de la bocana. Una altra de les peculiaritats d’aquesta barrera d’última generació és la rapidesa en el seu desplegament i recollida: el temps necessari és només de 10 minuts. Disposa d’un depòsit d’aigua dolça que neteja el dispositiu al mateix temps que el recull i disminuïx els riscos d’accident laboral, ja que el seu desplegament està automatitzat mitjançant un carretell hidràulic.

SorbControl és l’empresa encarregada de la fabricació, instal·lació i manteniment de la barrera oceànica que des de l’estiu del 2017 està en funcionament al port de Castelló. Una firma que compta amb els certificats de Qualitat i Medi Ambient ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004