Comunicació

Notes de prensa

Rubén Ibáñez reitera el seu suport al sector agrari en la seva protesta en els accessos al port

15 February 2024

Protestas agricultores El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha acompanyat aquest matí al sector agrari en la protesta convocada en els accessos al port de Castelló on s’han concentrat per a exigir un major control fitosanitari de les produccions procedents de països tercers i contra els acords de la Unió Europea.

Rubén Ibáñez, que ha acudit acompanyat del director Manuel García, ha explicat que entén les “legítimes mobilitzacions de les protestes per les polítiques europees que s’estan duent a terme i el perjudicials que poden ser per al camp valencià”, i s’ha referit a la necessitat de millorar les inspeccions en ports “com el de Rotterdam, des del qual salin les mercaderies cap a la resta de ports europeus”. No obstant això, ha insistit que les inspeccions de mercaderies en el port de Castelló “funcionen perfectament”, en referència a les importacions de taronges.

D’altra banda, ha insistit que elevarà al Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Castelló, convocat per a divendres que ve, la revisió de les actuals bonificacions als sectors productius de la província, entre els quals es troba el citrícola.

“Sempre hem estat oberts al diàleg amb els representants de les organitzacions agràries”, amb els quals Rubén Ibáñez ja ha mantingut dues trobades prèvies a les protestes d’aquestes setmanes.

“En el Consell està prevista una resolució de Presidència per a informar els consellers de la possibilitat que en el pròxim Pla d’Empresa s’abordi aquest tema”. Cal recordar que Consell d’Administració actual no ha pogut variar les bonificacions perquè “no hi ha Pressupostos Generals de l’Estat i per tant no hi ha Pla d’Empresa, que és on s’apliquen”. “L’última aprovació que va haver-hi va ser l’any 2022, en concret un 40% a la mercaderia en contenidor de cítrics”

Rubén Ibáñez ha destacat que “al final som un servei públic i estem al que ens marquin els interessos generals”.

Vull rebre les notes de premsa