Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló rep al vaixell ‘Shipper’

2 January 2024

El port de Castelló rep en les seves molles al vaixell SHIPPER inaugurant així una nova línia regular amb Líbia de la consignatària MEDKON i l’armador de la qual és CLAPOTIS CARRIERS LTD .

Rubén Ibáñez, president de l’Autoritat Portuària de Castelló juntament amb el director Manuel José García, han fet lliurament d’una mètopa commemorativa de la seva primera escala en el port al seu capità. Rubén Ibáñez ha destacat que “és una primera nova línia dins de l’estratègia que ens hem marcat en l’autoritat portuària d’atreure nous mercats i que ens connectarà de nou, a més d’amb Líbia, amb la resta de països europeus, ja que es mou a través d’Itàlia i Portugal. Això ens dona possibilitats d’accedir a nous mercats i que les empreses puguin treballar molt més en trànsits amb el port de Castelló tant per a la importació com l’exportació”

El vaixell, amb bandera de Finlàndia i amb una eslora de 122 metres, ha atracat en la molla del Centenari transportant càrrega rodada amb destinació Líbia al port de Misurata. És el primer vaixell de la nova línia regular MEDITERRANEAN-BLACK SIGUI RO-RO SERVICE que tindrà dos vaixells en el seu servei, l’INSTITUTRIU M i el propi SHIPPER i la ruta del qual connectarà Castelló amb els ports de Misurata, Livorno, Marsella i Gènova. Aquesta nova línia se suma així a les altres tres que ja operen en el port de Castelló amb Líbia que són la AKKON LINES, la ARCOSHIP LINES i la IGNAZIO MESSINA & CO.

Líbia representa un 4% del volum total de tones de import/export del port de Castelló en 2023. Per tipus de presentació, les mercaderies mogudes es distribueixen en un 92% de granel líquid, principalment petroli cru; un 1% de granel sòlid i un 7% mercaderia general, principalment taulells, rajoles i fregides. Aquest passat any 2023 s’han mogut un total de 5.900 TEUS, la qual cosa suposa un 8% del total de TEUS que ha mogut el port. Respecte 2022, el volum de trànsit mogut amb Líbia ha descendit un 25%.

Segons dades de ASCER, Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics, en el seu informe estadístic d’octubre de 2023, l’exportació de taulells a Líbia ha descendit un 39% respecte el mateix període de l’any anterior, i en dades de 2022 ja va baixar un 36%.

Vull rebre les notes de premsa