Comunicació

Notes de prensa

Manuel García: “Hi ha necessitats en el mercat i nosaltres les satisfarem”

2 February 2024

02-02-2024. El director del port de Castelló, Manuel García, ha desgranat les oportunitats que ofereix el port de Castelló durant l’última trobada organitzada pel Propeller Club Castelló, associació que agrupa les principals empreses i professionals de l’àmbit portuari, logístic,  comerç exterior i  de la comunitat portuària castellonenca

Així, s’ha referit a la nova zona d’expansió que la dàrsena sud, que converteix al port de Castelló en el qual més sòl té a la disposició de tot l’arc mediterrani, “la qual cosa ens dona una gran capacitat competitiva i d’atracció de noves empreses”.  Manuel García ha recordat que enguany estarà finalitzada el bri de tancament per al recinte de confinament d’aquesta dàrsena i guanyar 420.000 quadrats a la mar. Aquesta superfície se suma als 350.000 metres ja disponibles. “Hi ha necessitats en el mercat i nosaltres les satisfarem”.

Ha assenyalat l’aposta de PortCastelló per la diversificació i atraure nous mercats. “Hem d’aprofitar l’especialització en granel sòlid, que és un avantatge competitiu per a nosaltres”., ha dit.

D’altra banda, ha recordat les inversions en matèria de connectivitat viària i ferroviària “que ens permetran augmentar el nostre volum de negoci i serveis”. També s’ha referit a la revisió del Reglament de la Xarxa Transeuropea de Transport, per la qual s’inclou al port de Castelló en el mapa de la xarxa bàsica de transports.

Cal recordar que l’Autoritat Portuària de Castelló té aprovat un Pla d’Empresa que preveu inversions de 378 milions en els pròxims 5 anys. “Tenim projectes molt il·lusionants i estem convençuts del potencial del port de Castelló”.

També ha esmentat la nova àrea logística que es desenvoluparà a l’entorn de PortCastelló, en referència a Parc Castelló, que “possibilitarà la implantació de noves empreses i el creixement econòmic de la zona”.

El director del port de Castelló ha fet referència al nou Pla Estratègic de l’Autoritat Portuària de Castelló. “Un pla que tindrà molt a veure amb la transició ecològica i energètica i que continuarà potenciant el creixement blau”.  Aquest pla donarà continuïtat a l’actual, que finalitza enguany, i guiarà els plans d’actuació del recinte portuari a partir d’una anàlisi de mercat que tinga en compte les debilitats i fortaleses del port.

 

Vull rebre les notes de premsa