Comunicació

Notes de prensa

L’Autoritat Portuària renovarà l’enllumenat exterior de la dàrsena sud i la seva zona lúdica

9 February 2024

L’Autoritat Portuària de Castelló ha tret a concurs el contracte per al subministrament i instal·lació d’enllumenat exterior en la Zona Lúdica i Dàrsena Sud del Port amb un pressupost base de licitació de 715.013,71 euros. Aquesta inversió s’inclou en el pla d’eficiència energètica en l’enllumenat públic de PortCastelló, que es va impulsar després de l’elaboració d’un mapa de flux lluminós per a obtenir un diagnòstic inicial de situació.

El pla d’eficiència energètica té com a objectius la disminució de costos del consum energètic, la millora de les zones amb qualificació energètica deficitària, l’establiment de iluminancias mitjanes i la telegestió punt a punt

L’actuació que ara surt a concurs té per objecte la modernització de l’enllumenat exterior, tant de la dàrsena sud com de la zona lúdica del port, amb la substitució de les lluminàries actuals per noves lluminàries de tipus LED.

Tal com indica el plec de prescripcions tècniques, la potència instal·lada en enllumenat és de 87,82 kW i comptarà amb un total de 381 punts de llum. El projecte també contempla el condicionament d’alguns quadres i línies associades a la instal·lació d’enllumenat exterior.

Les empreses interessades a participar en la licitació tenen fins al 29 de febrer com a data límit per a presentar les seves ofertes per a una actuació que preveu un termini d’execució de nou mesos.

Després de les obres de millora i renovació del lumínica, totes dues dàrsenes comptaran amb nova il·luminació, ja que cal recordar que l’any passat l’entitat portuària ja va reemplaçar l’enllumenat exterior i va condicionar la xarxa de baixa tensió en la dàrsena nord, substituint la que hi havia per tecnologia LED, d’alta eficiència i menor consum.

Vull rebre les notes de premsa