Comunicació

Notes de prensa

El trànsit de mercaderies cau un 24,8% en PortCastelló per la incertesa internacional

1 February 2024

01-02-2024. El trànsit de mercaderies en el port de Castelló cau un 24,8% en 2023 respecte de l’any anterior, en passar de les 20.907.494 tones a les 15.710.712 tones.

Aquest descens és fruit principalment de la contracció del comerç internacional en 2023, marcat pels efectes de l’escalada de preus de l’energia i tipus d’interés, la invasió de Rússia sobre Ucraïna, el conflicte a Israel i els aranzels imposats per Algèria.

“2023 ha sigut un any complicat per a nosaltres perquè s’ha donat la tempesta perfecta per la situació d’eixos països, punts estratègics dels nostres mercats”, ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez. Cal sumar la parada tècnica de la refineria BP situada en el port de Castelló, que ha llastrat el trànsit global de granel líquid.

Rubén Ibáñez ha assenyalat que el mes de desembre ja apunta a una recuperació del trànsit de granel sòlid. En concret, es tanca amb un increment del 23,5% respecte de desembre de l’any anterior, igual que l’últim trimestre s’ha produït un increment progressiu dels graneles sòlids i líquids mes a mes”. Ha afegit que són unes xifres que “ens fan confiar en un canvi de tendència, especialment a partir del segon trimestre del present de 2024”.

Rubén Ibáñez ha recordat que “per a nosaltres és essencial incrementar els trànsits del port de Castelló i buscar càrrega, enfortint l’especialització del port, però sense renunciar a créixer en mercats emergents i incorporar noves mercaderies”, encara que ha insistit en la incertesa que marca els mercats a nivell global.

El president de l’Autoritat Portuària ha avançat les línies de treball per a recuperar trànsit de mercaderies i atraure noves línies. “El nostre plantejament és fomentar la diversificació i atraure nous mercats, entre ells l’arribada de cereals, aprofitant que els ports pròxims com Sagunt i València no tenen capacitat en l’actualitat, i eixos ens dona un avantatge competitiu”.

S’ha referit a més al treball que s’està desenvolupant relacionats amb el sector eòlic i ha recordat l’aposta de la Unió Europea per aquesta mena d’energia. També s’ha referit al desenvolupament de la nova zona d’expansió de la dàrsena sud. De fet, enguany estarà finalitzada el bri de tancament per al recinte de confinament d’aquesta dàrsena i guanyar 420.000 quadrats a la mar. Aquesta superfície se suma als 350.000 metres ja disponibles. “Castelló és el port que més sòl té a la disposició de tot l’arc mediterrani, la qual cosa ens dona una capacitat competitiva i d’atracció d’empreses molt important”.

A més, l’Autoritat Portuària de Castelló té aprovat un Pla d’Empresa que preveu inversions de 378 milions en els pròxims cinc anys, principalment per al desenvolupament d’infraestructures en la dàrsena sud, accessibilitat ferroviària i viària i molla de costa Sud. “Mitjançant aquestes inversions continuarem augmentant el nostre volum de negoci i serveis, al mateix temps que generem ocupació durant el desenvolupament de les obres i contribuïm a la dinamització econòmica del nostre entorn”, ha dit Rubén Ibáñez.

Estadístiques:

En concret, i per tipus de mercaderies, el descens en 2023 va ser d’un 29,2% en trànsit de granel sòlid, -que va passar de 9,1 milió de tones mogudes als 6,4 milions-; un 27,2% la mercaderia general -en comptabilitzar-se 1 milió de tones enfront de les 1,4 tones del 2022-; i un 20,5% el trànsit de granel líquid, – que va passar de 10,2 milions de tones a 8,1 milions de tones

Amb aquestes dades, el granel líquid representa al tancament de 2023 el 51,9% del total de les mercaderies que passen pel port de Castelló, mentre que el granel sòlid representa un 41,2% i la mercaderia general un 6,9%.

Les dades reflecteixen que el 72.1% de les operacions que es van dur a terme durant l’any passat en PortCastelló van ser de descàrrega, i la resta -un 27,1%- de càrrega de mercaderies.

Les mercaderies més importants manipulades en el port de Castelló en 2023 són, per aquest ordre, petroli, del qual es van moure 4,1 milió de tones, seguit de feldespat (2,4 milions), i gasolines (1 milió de tones).

D’altra banda, els principals ports amb els quals PortCastelló manté relació comercial són Turquia, Kasakhstan, el Marroc, Itàlia, Angola i Egipte.

Vull rebre les notes de premsa