Comunicació

Notes de prensa

Unes jornades de ATC exposaran els avantatges d’exportar des de PortCastelló

3 October 2023

2023-10-03. PortCastelló és l’aliat estratègic del clúster ceràmic. Així ho ha expressat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, al president de l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro, després de la trobada mantinguda per a perfilar unes jornades que se celebraran en PortCastelló i a les quals està prevista l’assistència d’un centenar de professionals de la indústria ceràmica castellonenca.

Les jornades se celebraran els pròxims dies 5 i 6 d’octubre en la sala d’actes de l’Autoritat Portuària de Castelló sota el títol “La ceràmica de grans dimensions i el màrqueting com a vehicle de projecció de mercat”. La iniciativa té com a objectiu donar a conèixer la tecnologia del gran format ceràmic i serà una oportunitat per a posar en valor al port de Castelló com a aliat per a l’exportació d’aquesta mena de peces.

“El port de Castelló ha de ser referència no sols per a la importació de matèries primeres del sector, sinó també per a donar sortida a la seva producció, sobretot, en aquest gran format, que necessita unes condicions molt especials en el transport per la seva grandària i com més a prop estigui el lloc de sortida de la fàbrica molt millor”, ha assenyalat Rubén Ibáñez.

Rubén Ibáñez ha posat en valor els avantatges per al clúster ceràmic d’operar des del port de Castelló “i com es buscaran fórmules avantatjoses per a les indústries que produeixen làmina ceràmica per a anar de la fàbrica al client en qualsevol part del món”.

El president de l’organisme públic ha reiterat la seva voluntat de treballar perquè noves línies de contenidors escalin en el port de Castelló incrementat la connectivitat amb l’estranger.

Les jornades són el pas previ al XVII Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic que se celebrarà a l’Auditori els dies 16 i 17 de novembre, i que compten amb la col·laboració del port de Castelló.

En aquest sentit, el president de ATC, Juan José Montoro, afirma que es tractarà d’un congrés que, després de dos anys d’intens i continu treball, reunirà a Castelló “a importants experts de molt diverses parts del món per a debatre les tendències tecnològiques i científiques més innovadores en la indústria ceràmica, i com afrontar els canvis derivats de la digitalització, l’energia, el medi ambient, la intel·ligència artificial i la competitivitat”.

Però, a més, la cita, que porta per títol ‘Més enllà del 4.0’ també abordarà, entre molts altres temes, “la necessitat d’adoptar una sèrie de mesures per a coordinar el clúster amb l’objectiu d’unir-lo i difondre la idea que junts som forts. Siguem petits o grans, amb capital intern o forà, però units som forts”.

Vull rebre les notes de premsa