Comunicació

Notes de prensa

The Parrots i Perfecto Miserable obrin els concerts Al Port

3 February 2023

Aquest dissabte 4 de febrer, a partir de les 11.30 hores, la plaça Setè del Moll de costa serà l’escenari d’inici del cicle d’entreteniment Al Port 2023. Seran una sèrie de 15 concerts gratuïts, dues festes electròniques i cinc nous murals que donaran forma a una avinguda de l’art en el moll de pesca.

L’Autoritat Portuària de Castelló ha llançat la tercera edició d’Al Port amb l’objectiu d’impulsar un cicle de concerts que combinen un artista nacional amb un artista local, de manera que puguem descobrir nous talents alhora que es dinamitza l’activitat cultural i gastronòmica del Grau de Castelló.

Aquesta tercera edició ens permetrà gaudir de figures emergents, tots amb enregistraments propis, al costat d’artistes habituals en diversos festivals, com a Triángulo de Amor Bizarro, Amatria, Javiera Mena, Mujeres o Karavana.

Vibra Mahou, la plataforma de música de Mahou Cinco Estrellas, torna a sumar-se a aquesta tercera edició de la iniciativa de l’Autoritat Portuària de Castelló, fomentant les actuacions en viu amb el propòsit d’impulsar trobades de qualitat entorn de la millor música en directe a la ciutat. Al costat de Vibra Mahou, el cicle Al Port està patrocinat per Beefeater i Royal Bliss, sota l’organització de la signatura castellonenca A Ciencia Cierta.

The Parrots són una banda madrilenya de garatge en l’ona Strange Boys o The Black Lips que ja han sigut presents en festivals com Mad Cool, Les Arts, San San, el festival de Bristol o el FIB 2018, i una extensa gira de 26 dates pels Estats Units. Encara que els seus membres es van ajuntar en 2008, el grup va enlairar en 2013, gràcies a internet i un parell de vídeos que ràpidament van aconseguir milers de visites. Té 3 àlbums d’estudi. La seua col·laboració amb C. Tangana acaba de confirmar que són una banda amb molt de potencial. També van llançar una versió del porto-riqueny Bad Bunny, “Soy Peor”, que ha aconseguit un gran nombre de comentaris molt positius en xarxes gràcies al so tan personal i diferent del tema. “Sens dubte aquest tema ja pertany a la història de The Parrots, així que li donem les gràcies a Benito per fer-ho. És un tema que la gent gaudeix molt en les bitles i ens encanta tocar-la”, relata Alex.

Són els grans representants (al costat de Hinds) de la nova ona de garage espanyol, però no els agrada carregar amb etiquetes: “Nosaltres sempre ens definim com una banda de rock ‘n’ roll amb tocs de garatge i surf”. La banda està formada pel duo madrileny format per Alex de Lucas i Diego García, acompanyats per Dani a la bateria.

Els castellonencs Perfecto Miserable seran els encarregats d’inaugurar el cicle. Atrets pel rock alternatiu dels 90 i l’escena independent dels 2000, Nello (guitarra), Pablo (guitarra i veu), Guille (baix i cors) i Álvaro (bateria), van començar a la fi de desembre a crear les seues pròpies cançons. Uns temes en els quals relaten l’avorriment i tristesa crònica de les noves generacions. Tenen el seu primer àlbum nascut d’un previ de maquetes de 2022 i de ben segur reuniran a tots els seus seguidors en l’escenari del port.

Vull rebre les notes de premsa