Comunicació

Notes de prensa

Rubén Ibáñez viatja a Cersaie per a fer costat al sector ceràmic

26 September 2023

26-09-2023. El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha visitat a Bolonya la fira Cersaie, el major aparador internacional del taulell, que se celebra del 25 al 29 de setembre. Rubén Ibáñez ha assistit al certamen per a fer costat al sector, posar en valor la seva resiliència i la seva capacitat innovadora.

Rubén Ibáñez s’ha reunit amb els principals representants i empreses del sector, als quals ha recordat les mesures específiques de l’Autoritat Portuària dirigides al clúster, com ara la bonificació d’un 40% de la taxa de la mercaderia a les exportacions ceràmiques. També els ha explicat la seva voluntat de treballar perquè escalin en el port de Castelló noves línies de contenidors, “perquè exportar per Castelló resulta més econòmic que per altres ports”.

En aquesta línia, ha indicat que “oferim tot el nostre suport per a fer front a les dificultats generades per la crisi energètica internacional”, però ha demanat també la implicació del sector per a operar pel port de Castelló.

Actualment únicament el 16% de l’exportació de mercaderies del sector surt pel port de Castelló, i la resta pel de València.  Ha recordat que el sector ceràmic estalviaria en costos de transport per carretera en haver de fer menys quilòmetres. “En concret, reduiria aquest cost en 40 milions anuals si sortís pel port de Castelló”, ha explicat el president.

Vull rebre les notes de premsa