Comunicació

Notes de prensa

Rubén Ibáñez rep a l’empresa Ignis, que invertirà 1.200 milions a l’entorn del port

19 September 2023

Reunión Ignis con PortCastelló

19-09-2023. Directius de l’empresa Ignis han visitat avui al president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, per a traslladar-li el projecte de construcció d’una nova planta de producció i emmagatzematge d’hidrogen i amoníac verd a l’entorn del port.

El director de Desenvolupament de Negoci de Ignis, Miguel Ángel Moñino, al costat del director de Plans Industrials i Aigua, José Antonio Membiela, al costat d’altres directius de l’empresa, han presentat al president de PortCastelló els avanços per a la implantació d’aquest ambiciós projecte, que es desenvoluparà part en sòl industrial pròxim al port i part en terrenys del recinte portuari.

Els directius de Ignis han traslladat a Rubén Ibáñez que l’objectiu del projecte és la producció de combustible verd per a vaixells. En concret, la iniciativa preveu produir fins a 850.0000 tones/any d’amoníac verd. La inversió prevista és de 1.200 milions d’euros, dels quals 320 estan associats a la part logística que es construirà a l’interior del port.

L’empresa ha sol·licitat la declaració de Projecte Territorial Estratègic (PTE) de la planta. Aquesta declaració permet a la Generalitat agilitzar els tràmits burocràtics i escurçar els terminis per a la instal·lació d’empreses d’alt valor afegit que ajudin a convertir el territori valencià en pol d’atracció de talent, gran ocupació i inversions.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha agraït l’aposta de Ignis per implantar la planta en el port de Castelló, “perquè generarà riquesa i ocupació i farà d’efecte tractor per a altres inversions, a més de crear sinergies amb altres activitats del port”. De fet, aquest projecte empresarial preveu ocupar directament un centenar de persones.

En aquesta línia, Rubén Ibáñez ha posat en valor el terreny disponible en el port de Castelló per a la instal·lació de nous clients. “Actualment tenim 350.000 metres quadrats en la nostra dàrsena sud i sobre els que ja hi ha projectes interessats a situar-se, als quals cal sumar als 620.000 metres quadrats del projecte Octopus”. “La suma d’aquest espai que ofereix el port de Castelló és una cosa que cap altre port pot dir en l’arc mediterrani espanyol”, ha assenyalat Rubén Ibáñez.

Vull rebre les notes de premsa