Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló renovarà la seua font del Centenari

27 March 2023

L’Autoritat Portuària de Castelló invertirà 161.400 euros en la renovació i posada en funcionament de la font del Centenari, que presideix la rotonda d’accés a la zona administrativa de PortCastelló, en les confluències de les avingudes Serrano Lloberes amb Ferrandis Salvador. El monument es compon d’un vell embarcador construït a la fi del segle XIX i inclou una escultura en bronze de l’artista local Juan Ripollés i es va inaugurar en 2002, amb motiu dels actes de celebració del Centenari del port de Castelló.

L’actuació impulsada per l’Autoritat Portuària consistirà a reparar totes les zones danyades, substituir i renovar la infraestructura elèctrica i hidràulica i adaptar el seu disseny per a minimitzar les molèsties. A més, incorporarà una millora de la il·luminació adaptada a les últimes tecnologies i funcionalitats per a aquest tipus de fonts ornamentals.

En l’actualitat, la font presenta diverses patologies i desperfectes que afecten gran part de l’obra civil, com ara la pèrdua d’estanquitat del got i filtracions. Es troba fora de servei des de fa diversos anys, la qual cosa ha provocat l’encariment del projecte.

Les actuacions previstes tenen com a objectiu no sols la reparació i instal·lació d’un nou disseny que permeta la caiguda de l’aigua sense soroll per a evitar molèsties al veïnatge. El projecte contempla projectors instal·lats en la base per a provocar efectes visuals de l’aigua. A més, es renovarà tot el sistema d’il·luminació de la font amb lluminàries tipus led, que permetrà optimitzar el consum elèctric. Tot el conjunt disposarà d’un sistema intel·ligent de control d’il·luminació amb elecció de colors i control a distància mitjançant wifi.

El termini previst per a l’execució de les obres serà de 4 mesos i serà necessària l’ocupació del carril interior de tot el perímetre de la rotonda.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que “la renovació servirà per a posar-la en funcionament després de diversos anys sense ús i atenent la demanda dels veïns perquè no provoque contaminació acústica”.

Vull rebre les notes de premsa