Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló reforça el seu compromís amb la transparència i l’ètica a l’implementar un canal intern de denúncies

20 July 2023

20-07-2023. L’Autoritat Portuària de Castelló, es constitueix com una de les autoritats portuàries pioneres en la lluita contra el frau i la corrupció amb la implantació d’un canal de denúncies anònim per a treballadors i tercers associats, en compliment de la Llei 2/2023 reguladora de la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.

El canal intern de denúncies és una eina de detecció precoç disponible des de hui en la web de l’autoritat que permetrà als empleats, empleades i a altres persones alertar confidencialment sobre sospites de mala conducta desenvolupades en aquesta, com poden ser situacions de frau, corrupció, irregularitats, o qualsevol altre tipus d’accions indegudes.

Mitjançant aquesta iniciativa, l’Autoritat Portuària fomenta una cultura de transparència i responsabilitat, encoratjant a totes les persones relacionades amb l’organització a denunciar qualsevol activitat sospitosa o violació de polítiques, lleis o regulacions aplicables. Això inclou, però no es limita a, casos de corrupció, malversació de fons, assetjament laboral, discriminació o qualsevol altra conducta contrària als principis ètics i els valors de la institució.

La implementació del canal intern de denúncies, dissenyat per Unive Abogados, garanteix la confidencialitat i la protecció dels denunciants. Les denúncies podran ser realitzades de manera anònima i seran tractades de manera confidencial per a evitar qualsevol tipus de represàlia.

L’Autoritat Portuària ha establit un procediment clar per a gestionar i avaluar totes les denúncies rebudes, assegurant que es duguen a terme investigacions exhaustives i es prenguen les mesures necessàries per a abordar qualsevol irregularitat descoberta.

La directora de l’Autoritat Portuària de Castellón, Maritina Vidal, ha assenyalat que “estem compromesos amb mantindre els més alts estàndards d’integritat i transparència en totes les nostres activitats. L’establiment d’aquest canal intern de denúncies és un pas important per a enfortir el nostre sistema de control intern i garantir que siguem informats de qualsevol irregularitat en el moment oportú per a poder abordar-la i erradicar-la”.

 

Enllaç al portal de denúncies en la web de PortCastelló: https://buzon.univesectorpublico.com/portal/4607BB/

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa