Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló recepciona nous equips de contenció i lluita enfront de la contaminació marina

9 August 2023

L’Autoritat Portuària de Castelló ha rebut noves barreres i equips de contenció i lluita enfront de la contaminació marina ampliant el nombre de barreres existents (passant de 925 metres a 1.625 metres) la qual cosa permetrà delimitar una major superfície en el cas d’un possible abocament en la làmina d’aigua tant dins del recinte portuari com fora en aigües obertes.

Aquests nous equips formen part de les mesures de protecció que escomet l’autoritat portuària en matèria de sostenibilitat ambiental i venen finançats a través dels fons Next Generation, del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea (MRR). Han suposat una inversió de 389.600 €.

L’equipament total adquirit està format per una barrera de contenció de 400 metres amb sistema d’inflat automàtic i carretel amb base giratòria; 150 metres de barrera de contenció remolcable i especial per a aigües obertes; 300 metres de barreres de contenció i desplegament ràpid; dos hidrolimpiadoras d’alta pressió; un skimmer de sobreeixidor i un tanc autoportant per a l’emmagatzematge temporal de líquids.

La recepció dels equips ha inclòs una formació tècnica específica a tots els membres de l’operatiu que s’encarreguen del seu desplegament en cas d’emergència, tant a personal propi de l’autoritat portuària com a tots els agents de la comunitat portuària implicats.

PortCastelló compta actualment amb 14 actuacions finançades dins de Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) agrupades en connectivitat i accessibilitat ferroviària, eficiència energètica i sostenibilitat ambiental. Totes aquestes actuacions es troben accessibles, complint la legislació vigent en matèria de transparència, en la web corporativa http://www.portcastello.com dins de la secció Fons Next Generation.

Vull rebre les notes de premsa