Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló recepciona les instal·lacions de la xarxa contra incendis en la seva dàrsena nord

26 October 2023

26-10-2023. L’Autoritat Portuària de Castelló ha signat l’acta de recepció de la instal·lació d’una xarxa contra incendis en la dàrsena nord. Els treballs han suposat una inversió de 2.146.162,65€, IVA exclòs i van ser adjudicats a la Unió temporal entre OHLA S.A., SATO i GIMECONS Construccions i Contractes S.L.

Els treballs van començar al juny de 2022 i la seva conclusió permet a PortCastelló gestionar i controlar un possible incendi. Està dissenyada com a xarxa de suport als sistemes propis dels diferents membres de la Comunitat Portuària que tenen les seves instal·lacions en la dàrsena nord enfront de qualsevol incendi que pogués originar-se en la zona.

L’execució dels treballs no ha estat exempta de dificultat, atès que s’han escomès intentant minimitzar interferències amb l’operativa portuària. Han consistit principalment en la construcció d’un dipòsit de 410 m³ per al subministrament d’aigua a la xarxa, unit a una sala de bombes que alberga el bombament i els elements d’ompliment i desguàs, i en la implementació d’una xarxa de distribució enterrada emmallada que abasta uns 11 quilòmetres de longitud.

La xarxa està composta per canonades capaces de proporcionar un cabal constant de 3.500 litres per minut durant un període sostingut de 90 minuts en qualsevol punt.  Així mateix, el sistema està monitorat mitjançant 3 centrals analògiques comunicades entre si, exercint una d’elles la funció de central principal que recopila tota la informació generada per les altres centrals, així com dades relatives al bombament o a l’estat operatiu de totes les vàlvules de la xarxa.

Amb la finalització d’aquests treballs, l’Autoritat Portuària de Castelló ha dotat d’una xarxa contra incendis en la major part del seu recinte, atès que a inicis de 2020 va adjudicar a PAVASAL aquests treballs en la dàrsena sud estant la mateixa actualment en servei.

 

Peu de foto: Martín Abril Domingo, Inspector Tècnic del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, al costat del president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez.

Vull rebre les notes de premsa