Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló participa en Transport Logistic de Múnich

8 May 2023

Foto aérea

2023-05-08.

L’Autoritat Portuària de Castelló participa en una nova edició de Transport Logistic Munic que se celebra del 9 al 12 de maig.

PortCastelló és la plataforma logística del Mediterrani. Les xifres li situen en el podium del creixement del sistema portuari espanyol. Està en el nové lloc dels 46 ports espanyols d’interés general i es consolida en la tercera osición en graneles sòlids.
Acudeix a aquest esdeveniment tancant 2022 com el tercer millor any de la seua història en trànsit total de mercaderies, malgrat la crisi econòmica, comptabilitzant un total de 21 milions de tones.

El port de Castelló és un port actualment diversificat i multitràfic, i això li dona major capacitat de resistència a les fluctuacions del mercat. Juga un paper essencial en el foment de desenvolupament econòmic del seu entorn i treballa per a ser un instrument facilitador del comerç internacional i creador de riquesa.

PortCastelló presentarà les noves infraestructures productives i logístiques del port, entre les quals destaca Octopus. Es tracta d’un projecte que planteja guanyar 420.000 m² a la mar, que se sumaran als 500.000 ja disponibles en la dàrsena sud. En total quasi un milió de metres quadrats a peu de moll per a la instal·lació de noves indústries. De fet, ja hi ha signatures que han mostrat el seu interés per instal·lar-se en aquesta zona.

A més, PortCastelló presentarà l’avanç en noves infraestructures productives que li permetran ser un port més competitiu i eficient per als seus clients. Entre elles destaquen els accessos ferroviaris pel sud, la connexió entre dàrsenes i l’estació intermodal. Aquestes inversions suposaran un salt qualitatiu per al port en dotar-li d’una òptima connectivitat terrestre, viària i ferroviària. Un projecte global de connectivitat ferroviària amb una inversió pública de 250 milions, la més quantiosa en la història de la província de Castelló, i que compta amb finançament europeu a través dels fons MRR.

D’altra banda, el port de Castelló acudeix a la fira renovant la màxima acreditació europea de gestió ambiental en el sector portuari, el PERS, promogut per l’Organització Europea de Ports Marítims i que atorga Ecoports. Cal destacar que la sostenibilitat mediambiental és un pilar bàsic en l’estratègia de PortCastelló, tal com es reflecteix en el nou Pla Estratègic, en el qual es reflecteix l’impuls cap a la transició blava i el creixement sostenible per a ser un referent per a altres ports espanyols i europeus.

Vull rebre les notes de premsa