Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló participa en la Setmana Portuària de la UIMP de Santander

8 September 2023

Rubén Ibáñez con Alvaro Rodríguez (OPPE)

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, participa en la setmana portuària de Santander, que se celebren en el palau de la Magdalena, en el marc de les activitats acadèmiques de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP)

Una trobada que té com a objectiu promoure la reflexió i el debat entorn de temes tan diversos com la innovació, la intel·ligència artificial, les noves tecnologies o l’adaptació dels ports al canvi climàtic.

Rubén Ibáñez, ha destacat la necessitat de participar en aquesta mena de fòrums “atès que PortCastelló està desenvolupant un pla de transformació digital que ens permetrà adoptar nous models per a ser més eficients, innovadors i orientats al servei dels usuaris des d’un concepte de Smart Port”. Ha recordat que “venim ja treballant per a configurar al port de Castelló com hub tecnològic, amb suport al programa Ports 4.0”

Rubén Ibáñez ha assenyalat que els ports s’enfronten a grans reptes, “entre ells l’adopció i ús de noves tecnologies, i la incorporació a la cultura organitzacional de la innovació com a prioritat estratègica”.

D’altra banda, les jornades han abordat els riscos als quals s’enfronten els ports i les seves connexions amb el transport terrestre derivats del canvi climàtic. Són infraestructures que es veuen especialment afectades per les conseqüències d’aquest canvi, per la qual cosa implica d’augment d’inclemències climàtiques, en quantitat i força.

És de destacar que els ports del Mediterrani són dels quals tenen un major risc davant el canvi climàtic i d’aquí l’interès de PortCastelló en aquest tema. “És una qüestió que ja està contemplada el Marc Estratègic del sistema portuari espanyol i que és essencial per al port de Castelló, atès que estem immersos en l’execució d’ambicioses infraestructures productives i volem que estiguin preparades per a afrontar amb garanties els riscos futurs”, ha manifestat Rubén Ibáñez.

 

Peu de foto: El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, amb el president de Ports de l’Estat, Álvaro Rodríguez.

Vull rebre les notes de premsa