Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló avalua la seua capacitat de resposta davant un possible abocament de cru

12 May 2023

12-05-2023. PortCastelló ha organitzat un exercici de desplegament de la seua nova barrera de contenció i lluita contra la contaminació marina en la simulació d’un abocament d’hidrocarbur en la seua dàrsena sud.

L’operatiu ha suposat el desplegament de personal de l’Autoritat Portuària de Castelló, policia portuària, Salvament Marítim, Castellón PortControl, Consulmar -amb operaris en terra i mar-, les embarcacions LSCliene, Salvamar Sabik i auxiliar Sar Mesana, i Markleen -l’empresa subministradora de l’equip de contenció.

L’Autoritat Portuària de Castelló impulsa periòdicament aquest tipus d’operatius per a avaluar la coordinació entre els diferents agents implicats a donar resposta davant un accident de contaminació marina, verificar els temps de resposta i validar l’operativitat de les barreres, entre altres objectius.

En aquest cas, l’escenari a simular ha sigut el vessament de cru per fallada mecànica durant les maniobres en les operacions de càrrega/descarrega en l’amarrament sud d’una empresa situada en la dàrsena sud del port de Castelló, amb possible contaminació de moll i aigües interiors.

L’exercici ha consistit en el desplegament de la barrera de 400 metres situada en el cantil del moll de la terminal sud i de la barrera de 300 metres situada en el moll del Centenari. Una vegada desplegada s’ha procedit a la seua unió per a aconseguir una major longitud total, la qual cosa permetria concentrar l’abocament en una dàrsena i mantindre per tant la resta del port operatiu al trànsit marítim.

La nova barrera desplegada en la dàrsena sud ha suposat una inversió de 410.000 euros i compta amb finançament europeu a través dels fons de Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

 

 

Vull rebre les notes de premsa