Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló bonifica en un 40% les exportacions del sector ceràmic

11 September 2023

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha mantingut una reunió de treball amb representants de la patronal taulellera ASCER. Durant la trobada, Rubén Ibáñez els ha manifestat la ferma aposta de PortCastelló pel sector ceràmic i prova d’això és la bonificació d’un 40% de la taxa de la mercaderia a les exportacions del sector, el màxim que permet la legislació.

“No ens conformem amb ser el port de referència per a la importació de matèria primera, volem ser el port de referència per a la sortida del producte acabat en tots aquells destins als quals s’arriba des de PortCastelló”, ha explicat Rubén Ibáñez.

En aquest sentit, el president de l’Autoritat Portuària ha manifestat a ASCER la seva voluntat de treballar perquè noves línies de contenidors escalin en el port de Castelló incrementat la connectivitat amb l’estranger perquè “exportar per Castelló resulta més econòmic que per altres ports, atès que les taxes són menors, hi ha majors bonificacions i s’estalvia un cost considerable en transport per carretera en haver de recórrer menys quilòmetres des de les factories fins al port, la qual cosa suposa a més menors emissions de CO₂”.

Rubén Ibáñez ha indicat que el port de Castelló “és un actiu de les empreses castellonenques que no tenen en el seu balanç, però que està al seu servei per a incrementar la seva competitivitat disminuint els costos logístics”.

Rubén Ibáñez ha posat en valor la resiliència d’un sector que “ha travessat per diverses crisis i dificultats econòmiques”. “Per això el port, com a plataforma logística de primer ordre a nivell provincial, aprova bonificacions estratègiques per a les empreses operin des del port de Castelló”.

Aquestes bonificacions tenen com a objectiu afavorir la competitivitat d’un dels principals sectors productius de la província, així com pal·liar les conseqüències econòmiques derivades de l’increment de preus de les matèries primeres del sector, que suposen una part rellevant dels costos variables en el sector ceràmic.

En el que portem d’any el tràfic d’exportació de mercaderies del sector ceràmic representa el 10% sobre el global del trànsit, que és d’11.691.470 tones. Aquestes xifren reflecteixen que el port de Castelló té capacitat per a ser un port de referència per al sector ceràmic, atès que el clúster se centra en la província.

El president de l’Autoritat Portuària ha posat en valor la resiliència del sector, “que està passant per dificultats, i per això el port ha de ser el seu millor aliat, juntament amb la resta de les administracions, i reclamarem totes les ajudes i accions que es necessitin per a impulsar-lo”. Rubén Ibáñez ha expressat la seva confiança que les infraestructures productives en matèria de connectivitat impulsades des de l’Autoritat Portuària de Castelló “afavoriran les exportacions del seu teixit productiu més immediat”, en referència als accessos ferroviaris sud i l’estació intermodal.

Peu de foto (d’esquerra a dreta): Alberto Echavarría, secretari general de ASCER ; Vicente Nomdedéu, president de ASCER; Rubén Ibáñez, president de la APC; Ismael García, vicepresident de ASCER i Mireia Llinares, responsable de Comerç i Promoció Exterior en ASCER.

Vull rebre les notes de premsa