Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló avança en el desenvolupament d’un Sistema d’Informació Geogràfica (GIS)

24 October 2023

L’Autoritat Portuària de Castelló impulsa un Sistema d’Informació Geogràfica (GIS) Integral concebut per a administrar, analitzar i representar cartogràficament tot tipus de dades georeferenciades. L’objectiu és la presa de decisions operatives de manera col·laborativa, àgil i eficient, formant part la seva implementació dins Pla Estratègic de PortCastelló. L’assistència tècnica ha sortit a licitació per un import de 432.155,58 € (IVA Inclòs) i un termini d’execució de 3 anys.

La plataforma GIS és una eina que combina base de dades operatius amb una base geogràfica, la qual cosa permet l’obtenció d’informació georeferenciada en temps real de l’operativa i gestió de les dàrsenes, així com llegir, editar, emmagatzemar i gestionar aquestes dades geoespaciales per a la seva anàlisi.

Aquest nou projecte forma part del procés de transformació digital del port de Castelló, i en el seu objectiu de secundar-se en la digitalització i en les noves tecnologies com a vies per a millorar el posicionament i la competitivitat de PortCastelló.

La implantació del GIS en PortCastelló, és el primer pas en la consecució d’un bessó digital del nostre port, ja que permetrà una representació virtual del món real georeferenciada incloent elements físics i processos de gestió de l’entitat, en un entorn col·laboratiu, en nom d’una anàlisi avançada i automatitzada en la presa de decisions.

“PortCastelló vol secundar-se en la digitalització i en les noves tecnologies com a vies per a millorar el posicionament i la competitivitat del port”, ha explicat Rubén Ibáñez, president de l’Autoritat Portuària de Castelló.

Vull rebre les notes de premsa