Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló acull l’II Fòrum d’Innovació

15 November 2023

II Foro de Innovación

15-11-2023. L’Autoritat Portuària de Castelló ha acollit avui l’II Fòrum d’Innovació amb l’assistència d’un centenar d’assistents, que han tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà la política d’innovació, transformació digital i sostenibilitat que impulsa PortCastelló.

La jornada ha estat inaugurada pel director de l’Autoritat Portuària, Manuel García, al costat del secretari general del Club per a la Innovació de la Comunitat Valenciana, Joaquín Membrado.

Manuel García ha destacat que els “ports tenen en la seva missió l’impuls efectiu de la innovació en tots els seus vessants com a principal palanca per a la seva transformació”, tal com reflecteix el recent Marc Estratègic aprovat per l’Organisme Públic Ports de l’Estat.

Manuel García ha posat en valor el compromís de PortCastelló amb projectes energètics i la transició energètica, com és l’electrificació de les molles, o l’impuls del ferrocarril com a mitjans de transport de mercaderies gràcies als accessos ferroviaris sud al port. “Projectes que permetran millorar en eficiència i reduir l’impacte ambiental” ha dit.

Cal recordar que l’Autoritat Portuària de Castelló atreu innovació a través de la iniciativa Ports 4.0, un programa pioner impulsat per Ports de l’Estat i les autoritats portuàries per a secundar i facilitar l’aplicació del talent i emprenedoria al sector logístic-portuari espanyol públic i privat en el context de la 4a revolució industrial.

A més, PortCastelló està treballant, conjuntament amb el govern autonòmic, per a la creació d’un hub tecnològic en el port. Actualment s’estan analitzant diferents espais portuaris en els quals desenvolupar aquest projecte, que té com a fi la instal·lació d’empreses i negocis amb un marcat caràcter tecnològic i innovador digitals. També s’ha impulsat la Càtedra Smart Ports, de la mà de la Universitat Jaume I, per a promoure la recerca, la formació i la innovació en l’àrea de ports intel·ligents.

Les jornades han comptat amb les ponències de la cap de Departament de Creixement Blau de PortCastelló, María José Rubio; el cap d’Innovació Bernat Ibáñez; el director del Centre Integrat d’Emergències, Javier García; i el CEO de PortSur, José Luís Vilar. Han estat organitzades per l’Autoritat Portuària de Castelló, la Fundació PortCastelló i el Club per a la Innovació de la Comunitat Valenciana.

Vull rebre les notes de premsa