Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló activa el seu Pla d’Autoprotecció en un simulacre

20 November 2023

Simulacro d

20-11-2023. L’Autoritat Portuària de Castelló ha activat aquest matí Pla d’Autoprotecció en un simulacre que ha consistit en un suposat accident de trànsit d’un vehicle industrial amb un ferit i un abocament de mercaderia perillosa. En concret, l’accident es produeix per l’esvaïment del conductor, que col·lideix contra un clos i provoca la pèrdua de la càrrega -metilato sòdic-.

El simulacre s’ha desenvolupat en la dàrsena sud del port de Castelló i han participat professionals del cos de bombers de l’Ajuntament de Castelló, guàrdia civil, policia portuària, personal de PortControl, medi ambient i tallers de l’Autoritat Portuària.

L’objectiu d’aquest simulacre és posar a prova els recursos, coordinació i procediments del personal davant una possible emergència.

El president de PortCastelló, Rubén Ibáñez, ha señado que “exercicis d’aquest tipus són essencials perquè coneguem la nostra capacitat de resposta davant qualsevol emergència i estar preparats davant situacions similars que puguin donar-se en el nostre port”.

Cal recordar que l’Autoritat Portuària de Castelló, a través del seu Pla d’Autoprotecció, estableix l’organització i els mitjans necessaris per a garantir la integritat de la vida de les persones i assegurar la continuïtat de les operacions portuàries enfront dels diferents escenaris que puguin produir una situació de risc.

Vull rebre les notes de premsa