Comunicació

Notes de prensa

Nadal Al Port

14 December 2023

14-12-2023. El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha presentat avui l’àmplia programació d’activitats per a aquest Nadal en PortCastelló que es desenvoluparan amb l’eslògan “Nadal al Port” amb l’objectiu d’obrir el port a la ciutat.

Rubén Ibáñez ha señado que “hem preparat una programació diversa d’activitats gratuïtes perquè tots gaudeixin, des dels més petits fins als més majors. Iniciem un nou camí impulsant un programa nou, innovador i dirigit a tota la societat perquè vengen Al Port i gaudeixin d’aquest entorn”. El president de PortCastelló ha afegit que “aquesta programació forma part del compromís que vaig adquirir quan vaig prendre possessió del càrrec d’integrar el port amb la província”.

El tret de sortida de la programació nadalenca del port va ser l’encesa de llums el passat 7 de desembre. Un espectacle innovador que s’organitza per primera vegada en PortCastelló, amb implicació de la seva comunitat portuària i en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló i Junta de Festes. Un espectacle amb joc de llums en l’emblemàtic edifico Moruno i la torre de la Mar i la creació d’un entorn màgic i innovador.

La resta de les activitats es concentraran entre el diumenge 24 de desembre i el divendres 30 de desembre, i es desenvoluparan en enclavaments de la façana marítima del port de Castelló: la plaça de Sigues-te i la molla de Costa.

Una programació que contempla zambombada, nadalenca tallers de manualitats, animació infantil, inflables, activitats per als més nens i tardeo Pop Rock. (Adjuntem cartell)

A més, l’Autoritat Portuària porta al port el reconegut tribut del Rei León “De Simba a Kiara”, de la companyia Onbeat Un musical que ja han vist més de 500.000 persones en la seva gira per Espanya i en la Gran Via de Madrid. Aquest musical se celebrarà el dijous 4 de gener, a les 17 hores, a la sala Grau, al costat del Gran Casino. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament, i es poden recollir en la seu de l’Autoritat Portuària de Castelló a partir de demà divendres, els dies laborables, de 09.00 a 14.00 hores.

Rubén Ibáñez ha anunciat també altres iniciatives que s’han posat en marxa per a viure la màgia de PortCastelló i fer partícip d’això a la ciutadania. Així, es posa en marxa un concurs de fotografia en la xarxa social Instagram de PortCastelló – i les bases de la qual poden consultar-se tant en PortCastelló_oficial i en la web: www.portcastello.com

El guanyador/a del concurs obtindrà un viatge a les illes Columbretes per a dues persones. “Busquem que el nostre entorn més pròxim capturi el Nadal que també es viu en el port de Castelló”.

A més, aquest dilluns 18 de desembre es lliurarà en l’Autoritat Portuària els premis als guanyadors del X Concurs de Postals Nadalenques, en el qual han participat prop d’un centenar d’escolars -d’entre 3 i 11 anys- de tota la província.   El dibuix guanyador de cada categoria ha servit per a dissenyar la postal nadalenca de la APC amb la qual es feliciten les festes als nostres clients, proveïdors, institucions, empreses, amics i la imatge dels quals s’adjunta. Un concurs que té com a objectiu la integració del nostre port amb la província a més de “involucrar als més joves amb el port de Castelló i donar-los a conèixer la importància de la seva activitat econòmica en la societat castellonenca i que s’emmarca en el Pla d’Accions de RSC”.

El colofó de tota la programació nadalenca serà la tradicional Cavalcada de Reis, “i que enguany recupera el seu horari habitual a la tarda”.

Rubén Ibáñez ha convidat “a tots a acostar-se al port de Castelló, que és el port de tots, i unir-se en aquestes festivitats. Aquest és un moment per a compartir, celebrar i enfortir els nostres llaços de comunitat”. “Volem que la ciutadania vegi en el port una mica més que una infraestructura, i ens reconeguin com a institució que genera activitats i vol formar part de la ciutat”.

Vull rebre les notes de premsa