Comunicació

Notes de prensa

Moruno Espai Cultural, aliat de l’art

24 March 2023

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha presentat Moruno Espai Cultural, després de la remodelació escomesa en l’edifici Moruno per a reconvertir aquest espai en una sala expositiva.

L’emblemàtic edifici forma part de la història i el paisatge del Grau de Castelló des dels seus inicis, a principis del segle XX. Ha tingut diverses funcions al llarg de la seua dilatada existència, des de taller de reparació de grues, a embull de mercaderies, oficines i magatzem d’embarcacions. Va arribar fins i tot a utilitzar-se com a llotja de peix entre 1948 i 1949.

Ara l’Autoritat Portuària de Castelló ha posat en valor aquest edifici per a reconvertir-lo en un espai cultural i lloc de trobada de l’art.

Rafa Simó ha volgut visibilitzar la col·laboració entre diverses entitats, ja que la programació compta amb la participació de la Subdelegació de Defensa a Castelló, el Ajuntament de Castelló i el Museu d’Art Contemporani de Vilafamés (MACVAC). “Estem convençuts que aquesta col·laboració resultarà fructífera, ja que els visitants del Morú també podran descobrir nostre volgut MACVAC i suposarà a més potenciar la nostra estratègia d’integració del port amb la província”.

L’exposició “Camins de Ferro en el port de Castelló” és l’encarregada d’obrir aquesta programació. Una exposició organitzada per l’Autoritat Portuària de Castelló i que es pot visitar fins al pròxim 10 d’abril. “Aquesta mostra posa en relleu la importància i presència del ferrocarril des dels orígens del port de Castelló”, ha assenyalat Rafa Simó.

Posteriorment, del 13 al 17 d’abril s’organitzarà una exposició de la mà d’Escala a Castelló que promou el Ajuntament, per a donar pas a la mostra del MACVAC “Altres dimensions”, una exposició de cultura i instal·lacions escultòriques. Tancarà el cicle l’exposició de Defensa “El llac blau espanyol”.

En paral·lel, s’ha organitzat una activitat de caràcter infantil en l’exterior de Moruno Espai Cultural després d’un acord de col·laboració amb l’Associació Cultural Ferrocarril de Farja, amb l’objectiu que els més xicotets puguen gaudir d’un recorregut amb tren.

Peu de foto, d’esquerra a dreta:

José Manuel González, responsable de Planificació i Coordinació del MACVAC; Rafa Simó, president de la APC; Amparo Marco, alcaldessa del Ajuntament de Castelló; Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura de l’UJI; Luis Manuel Monzó, subdelegat de Defensa de Castelló; Miguel Ángel Gómez, capità marítim de Castelló i Jose María Gómez, director de PortCastelló.

Vull rebre les notes de premsa