Comunicació

Notes de prensa

MORUNO espai cultural acull una exposició de la mà del Museu d’Art Contemporani de Vilafamés

11 May 2023

Exposición en el Moruno

L’edifici MORUNO espai cultural acull des de hui l’exposició “Altres dimensions” del Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni de Vilafamés (MACVAC).

Es tracta d’una àmplia col·lecció d’escultures de Pepe Beas, Inma Coll, Maribel Domènech, Fanny Galera, Sebastià Miralles, Manuel Martí Moreno, Pilar Sala i Joan Valle que podran contemplar-se durant els pròxims quatre mesos en MORUNO espai cultural, un edifici que l’Autoritat Portuària de Castelló ha remodelat recentment per a reconvertir-lo en un espai expositiu.

Aquesta exposició és important perquè “posa en valor que el port de Castelló és el port de tota la província i la necessitat d’estrényer vincles per a generar també cultura circular” ha dit el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Enrique Vidal, durant la inauguració. “L’exposició que hui inaugurem suposa portar un pedacito d’aqueix museu, i també de Vilafamés, fins al Grau i fins a aquest emblemàtic MORUNO espai cultural.

Enrique Vidal ha agraït al Museu la seua predisposició des d’un principi per a anar de bracet amb l’Autoritat Portuària de Castelló. “Hui fem un primer pas en una col·laboració que estic convençut resultarà molt fructífera per a totes dues parts”. També ha agraït la col·laboració de Simetria.

Per part seua, el comissari de l’exposició, José Luis González, ha assenyalat que “col·laboracions com la que brinda el port de Castelló són fonamentals per a donar a conéixer la labor que desenvolupa el museu” i ha animat a la ciutadania a acostar-se a gaudir de la mostra.

El Museu es va inaugurar en 1972, sent el primer que dins del territori valencià va obrir les portes a l’art més actual. La seua posada en marxa es deu al crític d’art Vicent Aguilera i Cerni, que va ser el seu fundador i primer director, raó per la qual porta el seu nom.

A causa de les seues especials particularitats del seu contingut i continent, el MACVAC és considerat com un referent en l’àmbit de l’art contemporani. “Però sobretot és un museu diferent, allunyat de les normes canòniques i mogut per un esperit de col·laboració i igualtat”, ha dit el comissari de la mostra.

Vull rebre les notes de premsa