Comunicació

Notes de prensa

Mitma comença les obres del nou accés ferroviari sud al Port de Castelló per a impulsar el trànsit intermodal de mercaderies

3 April 2023

03-04-2023

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), a través d’Adif Alta Velocitat, inicia els treballs de construcció del primer tram de l’accés ferroviari sud al Port de Castelló (4,7 km), una actuació estratègica que representa una inversió de més de 100 milions d’euros (amb IVA). L’actuació global permetrà connectar el Port amb el Corredor Mediterrani, impulsant el trànsit intermodal de mercaderies, així com una mobilitat més eficient, competitiva i sostenible.

El secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, David Lucas, que ha visitat hui les obres, ha mostrat la seua satisfacció pel seu inici i per la important la col·laboració entre administracions que ha fet possible l’execució del projecte. Així, ha agraït tant a l’Ajuntament de Castelló com a la Generalitat Valenciana, Ports de l’Estat, l’Autoritat Portuària i Adif la seua col·laboració lleial per a fer impulsar aquesta actuació.

En aquest context, David Lucas ha destacat la importància el projecte ja que, en connectar el Port amb el Corredor Mediterrani, dotarà de major eficiència i competitivitat al tren, reduint els temps d’accés i pas i permetrà que el port i la ciutat de Castelló queden integrades en la xarxa intermodal i logística europea de mercaderies.

El secretari d’Estat, que ha estat acompanyat de la presidenta d’Adif, María Luisa Domínguez, ha conegut els detalls del desenvolupament del Tram I, que discorrerà entre el Corredor Mediterrani i la capçalera oest de la futura Estació Intermodal, en l’inici del Tram II.

En el marc de l’aposta clara del Ministeri per millorar les infraestructures i la connectivitat de Castelló, el secretari d’Estat ha anunciat que ja s’ha iniciat la redacció del projecte d’habilitació de tercers carrils per a avançament i apartaderos en l’AP-7, on s’invertiran més de 40 milions d’euros. L’objectiu és construiran nous trams de tercer carril amb una longitud total de 11,4 quilòmetres, entre Castelló i Almenara i apartaderos d’emergència.

I és que des que el passat 31 de desembre de 2019 va finalitzar la concessió de l’autopista AP-7, en els trams Tarragona-València i València-Alacant, Mitma ha estat treballant per a adequar les autopistes a la nova realitat.

Connexió Corredor Mediterrani amb el Port

La construcció del nou accés ferroviari al Port de Castelló s’inicia amb treballs previs, que comprenen moviments de terres, operacions per al desviament de serveis, l’inici de l’execució de pilotes en el tram que discorrerà en túnel, desbrossaments, sondejos i treballs de topografia, entre altres actuacions.

El nou accés ferroviari Sud al Port de Castelló, de 4,7 km en aquest primer tram, arranca a 100 m del Corredor Mediterrani i acaba en la connexió amb la futura Estació Intermodal i es divideix en dues: un primer sector exterior al Port, administrat per Adif, i un segon que se situarà en la xarxa interior del port, administrat per la APC. Tots dos sectors estaran integrats en la Xarxa Ferroviària d’Interés General (RFIG).

Aquest nou enllace sud d’ús exclusiu per a trens de mercaderies, amb 8,3 km de longitud total en via única electrificada i ample mixt, promourà l’entrada de la mercaderia en trens de fins a 750 m al recinte portuari.

Les actuacions en aquesta primera fase inclouen una instal·lació d’inversió de la marxa en les proximitats del ramal d’accés, que permetrà els moviments cap al nord, previsiblement a l’entorn de l’Estació de Vila-real, situada a poc més de 7 km al sud de l’Estació de Castelló.

Així mateix, es realitzarà una nova subestació elèctrica i la redacció dels projectes i execució dels treballs d’instal·lacions de seguretat i comunicacions, a més de les instal·lacions per a la inversió de la marxa.

El Nou Accés Ferroviari Sud va arrancar amb la instal·lació de l’ample mixt en la via 1 del tram Castelló-Almassora (sentit sud-costat muntanya) del Corredor Mediterrani i amb les obres, ja executades, de la Fase 0 de la plataforma, continuant ara amb els treballs del Tram I.

Les obres s’emmarquen en les actuacions impulsades pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) per a reforçar la connectivitat ferroportuaria com a factor estratègic amb la finalitat de potenciar els ports espanyols com a plataformes logístiques de referència en el sud d’Europa, així com incrementar la seua competitivitat per a constituir-se en pols d’atracció d’inversió privada.

Actuacions per al Tram II

Les actuacions que ara s’inicien es completaran amb altres contemplades en el Conveni subscrit el mes de gener passat entre Adif, Ports de l’Estat i la APC per a materialitzar el Nou Accés Ferroviari Sud al Port de la capital castellonenca.

Per a això, s’executaran les obres de plataforma i via del Tram II; un total de 3,6 Km des del final del Tram I fins al port. Les obres de plataforma del Tram II són pròximes a iniciar la seua licitació, una vegada aprovat tècnicament el Projecte i realitzat el període d’informació pública del Projecte Constructiu.

Les actuacions del Conveni contemplen una inversió de 159,7 milions d’euros. D’aquests, Adif assumirà 86,8 milions i la APC els 72,9 milions restants.

D’altra banda, la APC redacta el Projecte Constructiu de l’Estació Intermodal, que se situarà en el Nou Accés Ferroviari Sud al Port de Castelló. La seua inversió no està inclosa en el Conveni, però sí l’expropiació dels terrenys i l’execució de la seua plataforma, ja incloses en el Projecte de Plataforma del Tram II.

La inversió prevista en totes les actuacions que faran realitat l’accés ferroviari sud al Port de Castelló s’eleva a 335,5 milions d’euros.

Finançament europeu

Tots aquests treballs contribueixen a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), especialment a les seues metes 9.1 (desenvolupar infraestructures fiables) i 9.4 (modernitzar la infraestructura).

Aquestes actuacions comptaran en la seua major part amb finançament europeu a través del “Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, financiado por la Unión Europea – NextGenerationEU”.

Vull rebre les notes de premsa