Comunicació

Notes de prensa

Finalitza amb èxit el primer projecte avalat per PortCastelló sota el programa IDEES del fons de capital Ports 4.0 de Ports de l’Estat

2 August 2023

PortCastelló continua la seva aposta per la innovació i ha avalat des del seu inici el projecte COBS, Contenidor Overboard System, una de les idees innovadores seleccionades dins del Programa IDEES de Ports 4.0, model d’innovació oberta corporativa adoptat per Ports de l’Estat i les Autoritats portuàries.

El projecte COBS, Contenidor Overboard System, consisteix a mitigar l’impacte que suposa la pèrdua de contenidors en la mar mitjançant un sistema que facilita l’alerta i rastreig dels contenidors que cauen per la borda, així com el seu manteniment a flotació perquè aquests puguin ser rescatats.

COBS ha finalitzat amb èxit la seva prova de concepte i aconseguit el grau de maduresa tecnològica TRL3. Els resultats obtinguts demostren la viabilitat del sistema de flotabilitat i les tecnologies a desplegar per al sistema d’alerta i localització i, per tant, la viabilitat de tot el projecte. A més, s’ha continuat treballant en el desenvolupament del model de negoci, arribant a acords amb diferents companyies rellevants del sector de sistemes de traçabilitat marítims i així ampliar les capacitats dels dispositius i que puguin ser utilitzats per a altres fins.

PortCastelló ha estat clau en aquesta fita com a agent facilitador del projecte proporcionant l’assessorament tècnic i de negoci, així com facilitant l’accés a la comunitat portuària i agents privats d’interès directe per a aquest.

El fons Ports 4.0 ha anunciat 2 noves convocatòries per a finals de 2023 i inicis de 2024 en les seves tres modalitats (Idees, Projectes Comercials i Projectes Pre-Comercials). PortCastelló buscarà participar de manera activa com a facilitador a través de la seva estratègia d’Innovació oberta, Castelló PortLab.

Vull rebre les notes de premsa