Comunicació

Notes de prensa

El Consell d’Administració aprova el nomenament de Manuel José García com a director de PortCastelló

20 October 2023

Consejo de Administración. 1º de Rubén Ibáñez

20-10-2023. El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Castelló ha aprovat avui el nomenament de Manuel José García com a director de PortCastelló, que substitueix en el càrrec a Martina Vidal, que passa a ostentar el càrrec de subdirectora de l’entitat. És el primer consell d’administració de Rubén Ibáñez com a president de l’Autoritat Portuària de Castelló.

Manuel José García és un professional amb 25 anys d’experiència en gestió portuària, desenvolupada en empreses privades i públiques. S’ha especialitzat en les àrees de gestió comercial, desenvolupament de negoci, gestió de contractes de concessió, planificació estratègica i estudis de mercats. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i màster en Gestió Portuària i Transport Intermodal.

Actualment cap d’Intel·ligència de Negoci de l’Autoritat Portuària de València, institució en la qual a més ha exercit el càrrec d’adjunt a gabinet de direcció i cap de Domini Públic. A més, ha estat director de l’àrea de desenvolupament logística de València Plataforma Logística i Intermodal, executiu en el grup logístic EXEL PLC, coordinador d’operacions marítimes en Marítima Valenciana, -terminal pública de contenidors en el port de València-, i director de sucursal en Contegal, grup especialitzat en el transport de mercaderia refrigerada.

El president de l’Autoritat Portuària, Rubén Ibáñez, ha informat el consell que el perfil i experiència de Manuel José García ajudaran a liderar la nova etapa que s’obre en el port de Castelló amb l’objectiu de “impulsar la labor comercial, créixer en trànsits marítims i enfortir la nostra zona de concessions, és a dir, créixer en activitat i amb això col·laborar en el creixement econòmic de la província de Castelló”, ha explicat Rubén Ibáñez.

Manuel José García s’incorporarà en el seu nou càrrec el 23 d’octubre.

Per part seva, el Consell ha aprovat el cessament de Maritina Vidal com a directora, que passarà a exercir el càrrec de subdirectora fruit del primer desplegament organitzatiu que requereix el canvi de grup de l’Autoritat Portuària de Castelló del grup III al grup II dins del sistema portuari espanyol, contemplat en el Marc Estratègic.

Rubén Ibáñez ha explicat que “Maritina Vidal ajudarà a la transició que necessita el port de Castelló i secundarà amb el coneixement adquirit a l’enfortiment de la gestió econòmica”.

El president de PortCastelló ha afirmat que “el port de Castelló comença a organitzar-se des del punt de vista directiu, després de la nova organització dels consellers, fruit del resultat de les últimes eleccions de maig, amb una nova visió per al port de Castelló, més encaminada a la competitivitat a tot el món portuari”.

Dins de l’aposta de l’Autoritat Portuària per atreure trànsits vinculades a la mercaderia general i el sector eòlic, el consell d’administració ha aprovat atorgar a Integral Shipping Company una concessió per a per a emmagatzematge i operacions connexes de càrregues i projectes i equips eòlics, així com tot tipus de mercaderia general en la dàrsena nord de PortCastelló.

En la sessió s’han aprovat els nous consellers de l’Autoritat Portuària. Així, per la Generalitat Valenciana s’incorpora la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas; el director general de Costas, Ports i Aeroports, Vicente Martínez; la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, i l’estibador i exconcejal a l’Ajuntament de Castelló Vicente Guillamón. Per l’Ajuntament de Castelló s’incorporen l’alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco, i la tinenta d’Alcaldia del Grau, Ester Giner.

També s’ha aprovat el contracte de serveis entre SASEMAR (Societat de Salvament Marítim) i l’Autoritat Portuària de Castelló per al servei general d’ordenació, coordinació i control de trànsit marítim i de labors de coordinació i actuació d’emergència per contaminació marina accidental en el port de Castelló.

El consell ha donat el vistiplau al plec de condicions particulars per a la prestació de servei comercial de subministrament d’aigua potable a vaixells atracats en els molls de la zona de servei del port de Castelló, així com al plec de condicions particulars per a la prestació del servei portuari de remolc de vaixells en el port de Castelló

A més, s’ha aprovat els nomenaments del consell de Navegació i Port de l’Autoritat Portuària, i que són: com a membre nat de l’Autoritat Portuària a Maritina Vidal; pel consell d’administració a Vicente Martínez Mus i Vicente Guillamón Terrat, representants tots dos de la Generalitat Valenciana; per la comunitat portuària a Sergio Toledo Llorens, de l’Ajuntament de Castelló, i Jesús Otero Aldereguía, de la Comandància Naval de València i Castelló.

Finalment, s’ha informat de l’I Pla d’Igualtat i Protocol enfront de l’assetjament sexual i per raó de sexe de l’Autoritat Portuària de Castelló. Un document que visibilitza el compromís de la institució en l’establiment i desenvolupament de polítiques que integrin la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes, i marca a més un protocol d’actuació enfront de l’assetjament sexual.

Vull rebre les notes de premsa