Comunicació

Notes de prensa

Comencen les obres del segon tram dels accessos ferroviaris sud a PortCastelló

27 November 2023

Desbroce tramo II accesos ferroviarios

27-11-2023.  L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) ha començat avui les obres de desbrossament del segon tram dels accessos ferroviaris sud al port de Castelló, després que el divendres passat se signés l’acte de replanteig entre Adif i l’empresa adjudicatària.

Donen principi així els treballs d’aquest tram, que seran escomesos per la Unió Temporal d’Empreses Contractes Vilo i Acsa amb una inversió de 51.602.345 euros + IVA. El termini d’execució és de 28 mesos. Els treballs inicials consisteixen a preparar el terreny per a desenvolupar la plataforma ferroviària en aquest tram, de 3,6 quilòmetres, i que discorrerà entre la futura estació intermodal i la dàrsena sud de PortCastelló.

L’inici d’aquest treball se suma als del tram I dels accessos, les obres dels quals ja estan en marxa i que abasten una longitud de 4,7 quilòmetres, per la qual cosa estaran en marxa tots els treballs vinculats els accessos ferroviaris, que suposen la connexió del port de Castelló amb el corredor mediterrani, amb un total de 8,3 quilòmetres. Són accessos en via única electrificada i ample mixt i permetrà l’entrada de trens de fins a 750 metres.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha recordat que “es tracta d’una actuació ferroviària exclusiva per a trens de mercaderies que impulsarà la connectivitat de PortCastelló i potenciarà aquest enclavament com a plataforma logística”. Rubén Ibáñez ha assenyalat que els accessos “suposaran un salt qualitatiu molt important per al nostre port i s’escometran gràcies a la labor i esforç d’Adif, l’arribada de fons europeus i a les aportacions de la pròpia Autoritat Portuària”.

Els accessos ferroviaris al port de Castelló suposen en el seu conjunt l’obra més quantiosa d’inversió de la història de la província de Castelló. Una infraestructura productiva que generarà ocupació i riquesa en l’entorn i permetrà guanyar en competitivitat al port de Castelló i les empreses que operin per aquest recinte.

Vull rebre les notes de premsa