Comunicació

Notes de prensa

Comencen les obres de condicionament del moll transversal exterior

3 November 2023

03-11-2023. L’Autoritat Portuària de Castelló ha començat els treballs de condicionament del moll transversal exterior i moll taló de la rampa ro-ro. Han estat adjudicats a la UTE Acciona Construcció i Becsa per un import de 7.301.055 euros IVA exclòs i un termini d’execució de 12 mesos. L’objectiu d’aquest projecte és reconstruir la molla i retornar-li el cent per cent la seva funcionalitat.

Les obres començaran amb la demolició de les lloses i els recintes de mur de pantalla i l’execució d’una nova fonamentació amb formigó d’alta resistència.

Cal recordar que el Pla d’Inspeccions i Manteniment de l’Autoritat Portuària de Castelló va detectar els greus danys en aquest moll, tant en la seva estructura emergida com submergida, derivades de l’ambient marí. La inspecció va determinar corrosió dels norais, desperfectes en el paviment, pèrdua parcial d’elements de protecció i posició modificada d’algunes defenses, deficiència en els bastidors i buits en les pantalles de formigó armat, entre altres.

Sobre la base d’això, PortCastelló va establir la necessitat d’intervenir en el moll per a retornar-li la seva funcionalitat, la qual cosa va obligar a tancar parcialment la part del moll afectada.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha destacat que els treballs es realitzaran en dues fases “per a deixar operativa una de les parts en les quals no es realitzarà encara l’obra”. Ha assenyalat que “són obres d’adequació d’un moll que és fonamental per al trànsit del port de Castelló”.

El primer tram del Moll Transversal Exterior va ser construït en 1987 i està constituït per una llosa de formigó armat que recolza sobre calaixos realitzats amb pantalles de formigó armat farcits de materials solts. El seu objectiu era atreure trànsit de graneles sòlids. Les obres van concloure en 1988 i amb això el moll es va convertir en el major del port amb una línia d’atracada de 251 metres. En 1996 es va impulsar el projecte de prolongació de la molla.

Vull rebre les notes de premsa