Comunicació

Notes de prensa

Ajuntament de Castelló i PortCastelló sumen forces per a enfortir la integració port-ciutat

29 August 2023

Rubén Ibáñez con alcaldesa

29-08-2023. L’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, s’ha reunit amb el nou president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, dins del marc de visites institucionals programades des del mes de juny amb l’objectiu de contribuir, des de l’Ajuntament, a la millora de la situació del teixit social i econòmic de la ciutat.

Ibáñez va ser nomenat per a exercir el seu nou càrrec el passat 10 d’agost per part del Consell que presideix Carlos Mazón. Una alta responsabilitat que va ser motiu d’orgull per a l’alcaldessa i, així ho va manifestar públicament ja que Rubén Ibáñez és una de les persones que gaudeixen de la seua màxima confiança.

En la trobada, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Castelló, l’alcaldessa ha anunciat el compromís mutu d’enfortir la relació port-ciutat a fi de contribuir a l’impuls econòmic de la ciutat. Tots dos coincideixen en la necessitat d’ampliar el sòl industrial i impulsar l’estació intermodal del port, perquè amb el Pla General que va aprovar l’anterior govern es llastren oportunitats de creixement econòmic. Castelló ha de créixer cap a la mar, tenim la gran sort de ser una capital banyada per la mar Mediterrània i hem d’oferir incentius per a atraure empreses que facen més competitiu al port, al mateix temps que generen ocupació duradora i de qualitat”, ha assenyalat l’alcaldessa.

En aquest sentit ha afegit: “el port és estratègic per al Grau. És motor econòmic i generador d’oportunitats. Posarem la catifa roja a tot aquell que vulga invertir i instal·lar-se a la nostra ciutat, posarem facilitats. No hi ha millor política social que la creació d’ocupació estable i de qualitat i en el Grau, tenim en el polígon del Serrallo, on ja operen multinacionals com UBE, BP o Iberdrola, i en el port un enorme potencial per al desenvolupament industrial que hem d’aprofitar al màxim”, insisteix Carrasco.

D’altra banda, l’alcaldessa ha destacat el compromís social del port amb el Grau, per a continuar col·laborant amb les festes de Sant Pere i amb els grauers. També en matèria d’infraestructures al servei de la ciutadania per a fer del districte marítim un entorn més viu i dinàmic durant tot l’any.

Un altre dels aspectes que enfortiran el vincle port-ciutat i que s’emmarca com a prioritat en els pròxims quatre anys és la culminació de les obres de l’accés sud ferroviari al port, les connexions internes entre dàrsenes, la posada en marxa de la intermodal i el desenvolupament del projecte Octopus. Totes elles són inversions i obres que seran de màxim interés per a fer més competitiva la instal·lació portuària que és estratègica per a la ciutat.

 

Vull rebre les notes de premsa