Comunicació

Notes de prensa

Adif destina una nova inversió de 75,3 M € al nou accés ferroviari sud a PortCastelló

4 May 2023

Adif destina una inversió de 75,3 milions d’euros a la construcció del tram II del nou accés ferroviari sud al Port de Castelló, una connexió estratègica que enllaçarà les instal·lacions portuàries amb el Corredor Mediterrani i impulsarà el trànsit intermodal de mercaderies i una mobilitat més eficient, competitiva i sostenible.

El nou accés ferroviari té una longitud total de 8,3 km, dels quals 4,7 km corresponen al tram I -que ja ha iniciat la seua construcció- i 3,6 km al tram II, que Adif ha licitat ara. L’accés es construirà en via única electrificada i d’ample mixt, serà exclusiu per al trànsit de trens de mercaderies i promourà l’entrada de la mercaderia en trens de fins a 750 m al recinte portuari.

Actuacions en el tram II

Les actuacions més rellevants d’aquesta segona fase són l’execució de dos viaductes, un sobre el barranc de Fraga i un altre sobre el ferrocarril; dos passos inferiors en l’àmbit de la zona portuària i dos passos superiors amb glorieta sobre el mateix barranc, en el qual, a més, es construirà una estructura per al reforç del mur del canal.

També es durà a terme la construcció de la nova plataforma, el tractament geotècnic en la zona de Marjalería, obres de drenatge longitudinal, l’execució de nous vials, així com la reposició de serveis afectats i canalitzacions per a les instal·lacions ferroviàries.

L’actuació s’emmarca en el conveni subscrit el mes de gener passat entre Adif, Ports de l’Estat i l’Autoritat Portuària de Castelló (APC) amb una inversió de 159,7 milions d’euros. D’aquests, Adif assumirà 86,8 milions i la APC 72,9 milions.

L’Autoritat Portuària de Castelló, a més, redacta el projecte constructiu de l’Estació Intermodal, que se situarà en el nou accés ferroviari Sud. La seua inversió no està inclosa en el conveni, però sí l’expropiació dels terrenys i l’execució de la seua plataforma, ja incloses en el projecte de plataforma del tram II.

Desenvolupament de l’actuació

El nou accés ferroviari a Port de Castelló consisteix en un ramal que s’inicia a 100 m del Corredor Mediterrani i acaba en la connexió amb la futura Estació Intermodal. Es divideix en dos: un primer sector exterior al Port, administrat per Adif, i un segon sector que se situarà en la xarxa interior del Port, administrat per l’Autoritat Portuària de Castelló (APC). Tots dos sectors estaran integrats en la Xarxa Ferroviària d’Interés General (RFIG).

Les obres d’aquest nou accés van arrancar havent-se instal·lat ja l’ample mixt en la via 1 del tram Castelló-Almassora (sentit sud-costat muntanya) del Corredor Mediterrani i executat les obres de la fase 0 de la plataforma del nou accés ferroviari sud.

Actualment Adif treballa en les obres del tram I, comprés entre el Corredor mediterrani i la capçalera oest de la futura Estació Intermodal, connectant amb l’inici del tram II. Aquesta fase representa una inversió de més de 100 milions d’euros, a la qual se sumen els 3,5 milions dels treballs destinats a l’assistència tècnica i control d’obres, que es troben en fase de licitació.

Les actuacions previstes inclouen també una instal·lació en marxa en les proximitats del ramal d’accés per a permetre els moviments cap al nord, previsiblement a l’entorn de l’estació de Vila-real, situada a poc més de 7 km al sud de l’estació de Castelló.

Així mateix, es realitzarà una nova subestació elèctrica i la redacció dels projectes i execució dels treballs d’instal·lacions de seguretat i comunicacions i d’inversió de marxa dels trens.

Les obres s’emmarquen en l’estratègia que desenvolupa Adif per a reforçar la connectivitat ferroportuaria com a factor estratègic amb la finalitat de potenciar els ports espanyols com a plataformes logístiques de referència en el sud d’Europa i incrementar la competitivitat de les plataformes logístiques per a constituir-se en pols d’atracció d’inversió privada.

La inversió en totes les actuacions que faran realitat l’accés ferroviari sud al Port de Castelló s’eleva a 335,5 milions d’euros.

Tots aquests treballs contribueixen a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), especialment a les seues metes 9.1 (desenvolupar infraestructures fiables) i 9.4 (modernitzar la infraestructura).

Finançament europeu
Aquestes actuacions comptaran en la seua major part amb finançament europeu a través del “Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, financiado por la Unión Europea – NextGenerationEU”.

Vull rebre les notes de premsa