Comunicació

Notes de prensa

Adif adjudica el primer tram de l’accés ferroviari sud amb una inversió de 83 milions

2 January 2023

Adif ha adjudicat el primer tram de l’accés sud al port de Castelló amb una inversió de 83 milions d’euros. El tram adjudicat connectarà directament al port amb el Corredor Mediterrani i té una extensió de 4,7 quilòmetres, del total de 8,3 en els quals es desenvolupa tot l’accés sud.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que el “Govern d’Espanya compleix amb PortCastelló i amb aquest territori en adjudicar la primera obra del tan anhelat accés sud ferroviari al port”. “Per fi comença a ser una realitat una infraestructura que ens permetrà guanyar en competitivitat i augmentar les nostres opcions d’atraure nous clients”.

Aquest primer ramal facilitarà l’entrada de la mercaderia amb tren al recinte portuari castellonenc. Arranca en un punt de partida en el qual ja està́ implantat l’ample mixt en la via 1 del tram Castelló-Almassora del Corredor Mediterrani.

Aquesta actuació compta amb finançament europeu a través del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, finançat per la Unión Europea – NextGenerationEU.

D’altra banda, s’ha iniciat el període d’informació pública del projecte constructiu del segon tram de plataforma del nou accés al port de Castelló, amb una longitud aproximada de 3,6 quilòmetres, que arranquen on conclou el primer tram i finalitzen dins de la dàrsena sud. Aquestes obres estan cofinançades per Adif i Autoritat Portuària de Castelló.

En el seu conjunt, aquesta actuació ferroviària impulsarà el trànsit ferroviari de mercaderies, en dotar de major eficiència i competitivitat al tren, reduint els temps d’accés i de pas i permetent l’increment del trànsit ferroviari amb una alternativa de transport més eficient, competitiva i sostenible.

Vull rebre les notes de premsa