Comunicació

Notes de prensa

Torna Red Pier Fest: el festival de la ciutat de Castelló

24 June 2022

20 de juny de 2022. Castelló tornarà a ser el centre del rock i el pop espanyol amb la cinquena edició del Red Pier Fest, que arribarà a PORT CASTELLÓ, concretament a la plaça Seté, els dies 16, 17 i 18 de setembre. Es podrà apreciar un Red Pier reinventat i millorat, adaptat a un públic més ampli i amb totes les facilitats.

El cartell de 2022 inclou l’actuació de quinze grups, donant molta importància a bandes consolidades i emergents del panorama provincial. Com a caps de cartell es comptarà amb Sex Museum y La Fúmiga.  Otras bandas que tocarán en el Red Pier Fest son El Tio La Careta, Los Indi.os, Dandy Wolf, Five, Herbasana, Dusting, Valiente Bosque, Amor de Madre, Les Cactus, Hot Coyotes, The Veterans, Route 666 y el ganador de “Toca al Red Pier Fest”, un concurs dirigit a bandes emergents, que s’ha creat amb la idea de donar-los visibilitat davant el públic del festival. A més, per a tancar el festival en gran, es comptarà amb l’actuació de Rocket DJ.

La regidora de Cultura de la ciutat, Verònica Ruiz, ha destacat que es tracta de “un festival amb moltes bandes locals que juntament amb la resta de grups que conformen el cartell donen a conéixer el talent musical del nostre territori”. En aquesta línia, Ruiz també ha expressat que “serà uns dies de festa musical al Grau per a acomiadar l’estiu”.

Per part seua, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Castelló, Pilar Escuder, ha destacat “la repercussió que tenen proposades com el Red Pier Fest com a reclam turístic per a Castelló”. “Continuem recolzant propostes que contribueixen a diversificar l’oferta d’oci i cultural de la nostra ciutat”, ha apuntat la regidora de Turisme.

Des de l’organització del festival es vol agrair a totes les institucions que patrocinen el festival i fan que siga possible: l’Ajuntament de Castelló, per mitjà de la seua regidoria de Cultura, Patronat Municipal de Turisme, Diputación Provincial i Conselleria de Turisme, mitjançant la marca Mediterranew Musix, entre moltes altres.

Aquesta edició del festival tindrà, també, caràcter solidari. Destinarà part de la recaptació a l’associació Afanias Castelló, que treballa en la protecció, atenció i tutela de persones amb diversitat funcional. A més, el festival habilitarà punts violetes i impulsarà mesures comunes a altres esdeveniments culturals, com és la reutilització de gots, per a promoure el respecte cap al medi ambient. I com s’ha fet en edicions anteriors, el Red Pier Fest instal·larà food trucks i un market.

A més, per a facilitar l’accés a tots els públics, l’entrada a una part del festival (food trucks i market) serà gratuïta, i per a entrar als concerts es posaran a la venda entrades a preus molt populars. La idea és que tothom puga gaudir de RED PIER FEST i viure l’autèntica festa de la música i la cultura al Grau de Castelló.

 

A la foto:

Verònica Ruiz, regidora de cultura de l’Aj. de Castelló

Pilar Escuder, regidora de turisme de l’Aj. de Castelló

Rafa Simó, president de l’Autoritat Portuària de Castelló

Francisco Gil, gerent de Afanias

Cristina Maza i Marián Isierte, Huellas Callejeras

Javier Gimeno, per Red Pier Fest

Quiero recibir las notas de prensa