Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló renova el seu emblemàtic edifici Moruno

24 August 2022

Edificio Moruno

24-08-2022. L’Autoritat Portuària de Castelló ha adjudicat a l’empresa constructora Civicons per 115.064 euros les obres d’adequació del seu edifici Moruno situat en la plaça de la Mar. Els treballs estan previstos que comencen a l’octubre amb la finalitat de no fer-les coincidir amb la temporada estival i es prolongaran durant quatre mesos.

Aquesta actuació té com a objectiu optimitzar la conservació de l’edifici i el compliment de les recomanacions relatives a seguretat i salubritat. Així, es preveuen accions per a reduir les humitats, i l’execució d’un pas independent d’accés a la zona on se situen les unitats exteriors d’aire condicionat, de manera que es puguen realitzar les operacions de manteniment sense menyscapte dels usos propis de l’edifici. D’altra banda, es contempla també la renovació d’expositors i lluminàries amb la finalitat de millorar les exposicions que acull durant tot l’any.

Aquest emblemàtic edifici d’estil àrab edificat a principis del segle XX ha tingut diverses funcions al llarg de la seua dilatada existència i a l’origen es va elevar en l’anomenat moll de Llevant. Llavors estava destinat a taller de reparació de grues i més tard com a embull per a mercaderies, oficines, habitatges i magatzem d’embarcacions. Fins i tot va arribar a utilitzar-se com a llotja de peix entre els anys 1948 a 1949, com reflecteix la fotografia adjunta.

En l’actualitat, l’edifici compta amb una gran sala on es realitzen tot tipus d’activitats, des d’exposicions, jornades, presentacions i conferències, entre altres. A més, el seu estany exterior acull al llarg de l’any navegacions de maquetes de vaixells. Recentment l’Autoritat Portuària ha aprovat la concessió d’una part de l’edifici com a seu a la Confederació d’Empresaris de Castelló.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat la importància de posar en valor aquest edifici històric del Grau de Castelló i realitzar aquestes labors de millora “per a adequar la sala a la multitud d’exposicions i activitats que acull i donar-li més vida”.

 

Vull rebre les notes de premsa