Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló reforça els seus mitjans de prevenció i lluita contra la contaminació marina

22 March 2022

L’Autoritat Portuària de Castelló ha obert un procediment obert de licitació per 422.000 euros per a la instal·lació d’una barrera de contenció de 400 metres en la dàrsena sud, 300 metres de barreres per al seu ús en aigües abrigades i 150 metres per al seu ús en aigües obertes. L’objectiu d’aquesta actuació és disposar d’aquesta mena de mitjans en tot l’enclavament i reforçar així els mitjans de prevenció i lluita contra la contaminació marina existents actualment en el port de Castelló.

PortCastelló compte en l’actualitat amb una barrera oceànica de 450 metres i 2.400 quilos de pes per a combatre possibles abocaments i vessaments contaminants en l’aigua. Es tracta de la primera d’aquestes característiques que es va instal·lar en tota Espanya i se situa en l’espigó d’abric del port de Castelló. És una barrera inflable, és a dir, queda totalment expandida una vegada toca l’aigua, i també polivalent, la qual cosa permet el seu ús tant dins del recinte portuari com en aigües obertes.

Aquesta barrera oceànica se suma a altres dues existents, amb 375 metres totals de contenció, situades en la dàrsena interior i en el canal de refrigeració d’Iberdrola.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que amb aquestes mesures el port de Castelló se situa a l’avantguarda de la protecció ambiental i garanteix un port segur i sostenible. “Amb aquesta actuació disposarem de barreres de contenció en tot el recinte i ens permetrà aïllar completament qualsevol de les dàrsenes del port davant un abocament contaminant”.

La nova licitació comprén també els treballs d’eliminació dels elements considerats com a residus generats en tot el projecte. L’Autoritat Portuària de Castelló completarà aquestes mesures de protecció i lluita contra la contaminació marina accidental amb ancoratges, kits absorbents, elements de protecció de les barreres durant el seu estés i recollida, equips de protecció individual i un depòsit temporal per a l’emmagatzematge d’hidrocarburs. També inclou un programa de manteniment periòdic dels equips i un simulacre anual, formació teòrica o pràctica específica al personal amb funcions en la lluita contra la contaminació marina.

Aquestes actuacions se sumen a altres accions de protecció del medi ambient desenvolupades per l’Autoritat Portuària de Castelló, com la reducció del consum energètic, instal·lació de pantalles atrapapolvo per a impedir la dispersió de partícules de pols a l’aire o la instal·lació de dues rentarodes, entre altres.

 

Vull rebre les notes de premsa