Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló recepciona les obres del nou moll públic de granels líquids

21 July 2022

PortCastelló recepciona les obres del nou pantalà d’atracament de vaixells per a granels líquids, situat en la Dàrsena Sud del Port de Castelló. Es donen per finalitzades així les tasques d’una actuació que ha tingut un pressupost de 4.095.390,00 €

Aquesta actuació permetrà, d’una banda, millorar la capacitat de la línia d’atracament de líquids del Port de Castelló, per a vaixells d’entre 10.000 i 40.000 TPM, d’eslores compreses entre 110 m i 200 m i d’altra banda, millorar la competitivitat, donant resposta a l’increment de trànsits de granels líquids, que representen al voltant del 50% del trànsit global del port amb quasi 10 milions de tones en 2021 i que en 2022 està tenint un bon comportament.

El president de PortCastelló, Rafa Simó, destaca que “PortCastelló continua invertint en la dàrsena sud per a convertir-la en un pol d’atracció per a noves indústries. De fet, aquest nou atracament no és més que una nova eina al servei dels nostres clients. Una vegada més invertim en infraestructures productives que a més de generar ocupació mentre es construeixen, generen oportunitats una vegada acabades i posades en marxa.”

El nou pantalà d’atracament està format per un total de 2 calaixos prefabricats de formigó armat de 33,35 m d’eslora total, 16,75 m de manga i 16,5 m de puntal, juntament amb el bri d’accés pavimentada per a posterior execució de racks de subministraments. El pantalà es complementa amb tres ducs d’alba (plataformes) d’amarrament dotats de ganxos de fuita connectats amb sengles passarel·les per a accés per als vianants.

Vull rebre les notes de premsa