Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló ratifica el pla d´inversions de 32 milions pere a 2023

21 December 2022

Consejo de Administración

21-12-2022. El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Castelló ha ratificat hui el Pla d’Empresa per a l’exercici 2023, que preveu un augment de les inversions en infraestructures i bonificacions, així com una rebaixa de taxes per a continuar creixent, millorar la competitivitat de les empreses que operen en PortCastelló i atraure noves inversions.

El Pla d’Inversions de PortCastelló per a 2023 ascendeix a 32 milions d’euros i ara es remetrà a Ports de l’Estat per a la seua definitiva aprovació. Un pla que reflecteix un impuls definitiu a la connectivitat ferroviària, a la millora i urbanització de la dàrsena sud i una aposta clara per la seguretat, la sostenibilitat ambiental i en actuacions per a la integració port-ciutat.

El Pla recull a més l’increment de bonificacions singulars aplicable a les terminals de granels sòlids que suposaran un estalvi de quasi 400.000 mil euros per als concessionaris del port de Castelló. Aquestes bonificacions tenen com a objectiu afavorir la competitivitat del sector ceràmic.

Així, per a impulsar la competitivitat del port i la seua adaptació als mercats internacionals, s’aprova un augment des del 5% actual al 15% de bonificació per a aquestes terminals. Aquest increment està justificat com a mesura per a pal·liar les importants conseqüències econòmiques derivades de l’increment de preus de les matèries primeres del sector ceràmic com les de l’energia, que suposen una part rellevant dels costos variables en el sector ceràmic.

Respecte a les bonificacions estratègiques, s’han aprovat increments en la taxa del vaixell al trànsit de contenidors, així com a la taxa de la mercaderia del trànsit de creïlles i de cautxú, la qual cosa suposa un impacte de 430.000€ aproximadament.

El Consell ha autoritzat l’adquisició del 100% del capital social de APM Terminals Castelló, S.A.O. per part de Noatum Castelló, S. a. El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que es tracta d’un acord entre empreses privades i ha confiat que “aquest moviment empresarial servisca per a recuperar el volum de trànsit de contenidors en PortCastelló”. Rafa Simó ha posat en valor el fet que “un grup empresarial aposte decididament pel port de Castelló”.

El Consell d’Administració ha aprovat la constitució de l’Òrgan de Compliment i el seu reglament de funcionament intern amb l’objectiu d’implementar, crear i mantindre una cultura de compliment normatiu generalitzada en l’Autoritat Portuària. Aquest òrgan fusiona a l’Òrgan de Compliance Penal i al Comité d’Ètica.

També l’aportació anual per a la Fundació PortCastelló per a l’exercici 2023 i que s’eleva a 250.000 euros.

 

Altres acords aconseguits:

. Aprovació de tarifes per serveis comercials per a l’any 2023.

. Aprovació del conveni entre l’Autoritat Portuària de Castelló i la Universitat Jaume I de Castelló per a la creació de la càtedra Smart Ports.

. Atorgament de concessió administrativa a la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau per a l’ocupació i explotació de l’edifici de la fàbrica de gel situat al costat de la llotja de pesca, a més de la superfície annexa, relativa a línia elèctrica que dona servei a l’edifici.

. Renúncia de la concessió administrativa atorgada a Cofranás, S.L. per a l’ocupació de la caseta número 607, situada en el moll de costa, en el port pesquer de la zona de servei del Port de Castelló

 

 

Vull rebre les notes de premsa