Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló millorarà les operatives de granels sòlids amb separadors de formigó

7 March 2022

07-03-2022. L’Autoritat Portuària de Castelló adjudica per 237.840 euros la col·locació de separadors de formigó per a delimitar les zones d’apilament de granels sòlids en la seua dàrsena sud. L’objectiu és garantir el compliment de les mesures de protecció del medi ambient i de seguretat en les operatives portuàries relacionades amb aquesta mena de trànsits. Els separadors tindran quatre metres d’alt i el termini d’execució de l’obra és de tres mesos.

Aquesta inversió forma part del conjunt d’actuacions impulsades des de PortCastelló en matèria de sostenibilitat ambiental per a millorar l’eficiència en la càrrega i descàrrega de granel sòlid. Cal recordar que el port de Castelló se situa com el segon del sistema portuari espanyol en trànsit de granel sòlid, i això “ens espenta a conjugar aqueix creixement amb el benestar dels veïns i això passa per realitzar operatives respectuoses i adaptades a la mercaderia”, ha afirmat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó.

PortCastelló ve desenvolupant diverses accions de protecció ambiental, majoritàriament relacionades amb la disminució de partícules en l’atmosfera. Aquestes accions s’han dut a terme des d’àmbits diferents, com són la manipulació de la mercaderia de l’estiba, circulació del trànsit rodat, apilament de materials, xarxa de presa de dades del nivell de concentració de partícules, i la creació del departament de sostenibilitat i informació mediambiental, entre altres.

Rafa Simó ha recordat que el Pla Estratègic 2024 del port de Castelló desplega 19 objectius integrats en cinc línies estratègiques, entre les quals destaca el creixement blau per a fomentar un creixement sostenible basat en la cultura del respecte mediambiental i “situant a les persones en el centre de les accions de l’Autoritat Portuària”, ha indicat Rafa Simó.

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Castelló va aprovar en 2020 un Codi de Bones Pràctiques Ambientals a fi de regular les operatives de manipulació de granels sòlids que es desenvolupen en la zona de servei de PortCastelló per a mitigar l’emissió de material particulat a l’atmosfera, i establir les pràctiques operatives i condicions per a la manipulació d’aquesta mercaderia.

 

Vull rebre les notes de premsa