Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló licita la redacció del projecte constructiu de la connexió viària entre les seues dársenes

21 October 2022

21-10-2022. L’Autoritat Portuària de Castelló ha obert el procediment de licitació del contracte per a l’assistència tècnica de la redacció del projecte de construcció de la connexió viària entre la seva dàrsenes nord i sud amb un pressupost basi de 437.729,60 euros i un termini d’execució de sis mesos.

La connexió viària entre dàrsenes presentarà avantatges en connectivitat amb l’exterior i també per als trànsits interns del port, reduint substancialment els temps de recorregut i millorant per consegüent la capacitat operativa del port de Castelló.

Cal recordar que actualment els vehicles i maquinària que realitzen el trajecte entre totes dues dàrsenes han de sortir del port per l’autovia CS-22 i circular per zones de gran afluència de trànsit. A més, han de tornar a passar pel control de Duanes.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha explicat que aquesta obra donarà resposta a la necessitat de connectar ambias dàrsenes, pel fet que el nucli d’activitat s’ha anat traslladat a la dàrsena sud conforme s’ha anat avançant a la seva urbanització amb l’execució de nous vials i parcel·les. “El pont viari ens permetrà consolidar la dàrsena sud com una gran plataforma logística intermodal, incrementar la competitivitat dels nostres clients i guanyar en operativitat per a altres tipus de trànsits”.

Dades tècniques:

Les obres consisteixen, bàsicament, en la construcció d’un pont mòbil tipus rotatori i un viaducte de 175 metres. El punt d’encreuament del vial se situa en un punt mitjà entre la bocana i el final del moll pesquer nord. El pont mòbil, per part seva, se situa el més pròxim possible al moll transversal de manera que s’alinearà el pas pel pont mòbil amb l’entrada a la dàrsena interior.

Vull rebre les notes de premsa