Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló PortCastelló llança el projecte `Al Port´ per a dinamitzar la zona lúdica

25 January 2022

25-01-2022. L’Autoritat Portuària de Castelló ha presentat hui “Al Port”, un projecte que té com a objectius estrényer llaços amb l’entorn i la generació d’una façana marítima atractiva per a la ciutadania a través d’un cicle d’activitats diferencials, gratuïtes i amb un alt valor qualitatiu i integrador. “Es tracta de molt més que una marca d’entreteniment”, ha explicat el president de l’organisme públic, Rafa Simó. “Al Port naix com a paraigua en el qual trobaran abric totes aquelles activitats impulsades des de l’Autoritat Portuària que fomenten l’activitat en façana marítima i sumen atraure turisme”.

La iniciativa es posa en marxa aquest pròxim mes de febrer amb la finalitat de desestacionalitzar l’oci, amb una àmplia varietat i atractiva programació gratuïta destinada a tots els públics “que es combinarà amb accions creuades amb els nostres concessionaris de la zona pública, sempre en horaris abans de l’hora de menjar o de sopar i enfocats a l’entreteniment en el seu sentit més ampli”, ha explicat Rafa Simó davant els mitjans de comunicació.

En la convocatòria han participat el secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat Valenciana, Francesc Colomer; l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el president de la Diputació, José Martí, Joana Alonso, Brand Manager Local de Mahou; la periodista Mariola Cubells, l’artista Esther i representants de la Agència Districte.

Les activitats es desenvoluparan tots els dissabtes, així com el primer dijous i diumenge de cada mes i es distribueixen en quatre blocs diferents. Bandes Al Port tindrà lloc cada primer diumenge de mes, en horari matinal, amb una cercavila i concert posterior. “Volem aprofitar la riquesa que ens proporcionen les bandes de tota la província”, ha dit Rafa Simó. La Unió Musical del Grau inaugura el 6 de febrer aquest cicle.

Art Al Port s’organitzarà una vegada al mes per a “crear un recorregut d’art urbà que vertebre tota la façana marítima de PortCastelló”. L’artista Ana Langeheldt serà l’encarregada d’obrir aquesta iniciativa, al qual seguirà Noke. “Es tracta de tindre un recorregut d’art urbà al llarg de la façana marítima”, ha indicat Rafa Simó.

Concerts Al Port és una de les columnes vertebrals del projecte. Es tracta d’un cicle de concerts que se celebrarà cada dissabte al migdia, a l’aire lliure amb dues actuacions -un grup de Castelló i un emergent nacional-, buscant també la paritat de gènere i “en un entorn incomparable com és el nostre Faro en el Moll de Costa”. Aquest cicle s’inaugura el 5 de febrer amb ` El último vecino ´ i Aina Palmer.

Finalment, Conversa Al Port és un format televisiu que oferirà xarrades dirigides a la societat civil o monòlegs. Tindrà lloc un dijous al mes a la sala Varadero, en horari vespertí i presentat per Mariola Cubells. Aquest cicle s’inicia el 3 de febrer amb Julián Lopez, -de La hora Chanante o Muchachada Nui – al costat de Luis Prado. Prosseguirà amb Mikel López Iturriaga, més conegut com el Comidista.

Aquesta programació inicial es desenvoluparà al llarg de l’any amb “la idea d’oferir la possibilitat a promotors i programadors de Castelló que troben en PortCastelló també la possibilitat de realitzar les seues propostes”.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha indicat que “fem un pas més per a allunyar-nos de la idea que el port no és un lloc aïllat, sinó que es tracta d’un espai de complicitat i integració”. “Al Port serà una peça més en la rica programació de Castelló i el seu entorn i oferim una programació diferencial i complementària per i per a la societat”.

Rafa Simó ha agraït la implicació de les institucions públiques i empreses privades que són col·laboradors d’aquest projecte. De fet, naix amb el suport del Ajuntament de Castelló, la Diputació Provincial de Castelló, la Generalitat Valenciana, Vibra Mahou, Simetria i Airnatech.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “sempre hem anat de la mà a l’hora de posar en valor el port i acostar-lo a la ciutadania” i en aquest sentit ha agraït “la col·laboració i cooperació constant del port”. “És per aquesta raó que m’alegra presentar hui aquestes activitats que, sense cap dubte, seran un important incentiu en aquesta aposta per fomentar i dinamitzar socialment, econòmicament i culturalment aquesta zona de la ciutat”, ha recalcat Marco.

Per part seua, Francesc Colomer ha assegurat que “Al Port és un projecte plausible que ve carregat de cultura i de valors” i ha afegit que “aquesta marca serà significativa per a abraçar la ciutat en la mar”.

Finalment, José Martí ha aplaudit la iniciativa perquè “s’obri no sols a la ciutat, sinó als pobles de la nostra província”.

Cal destacar que la definició de l’estratègia de “Al Port” ha comptat amb l’autoria d’Agència Districte, especialitzada en comunicació urbana, i ha comprés una primera fase d’escolta activa mitjançant un procés de conversa amb la ciutadania i professionals implicats.

 

 

Vull rebre les notes de premsa