Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló licita el projecte `Delphinidae´

11 February 2022

11-02-2022. L’Autoritat Portuària de Castelló licita el projecte “Delphinidae” que té com a objectiu determinar els límits màxims operacionals de tots els seus molls, l’eslora màxima dels vaixells que poden atracar, avaluar l’espai navegable i determinar les condiciones límits de vent i onatges en PortCastelló. A més, contempla la construcció d’un nou moll en la seua dàrsena sud.

Per a això, es desenvoluparà un estudi que ix a licitació per 360.000 euros i un termini de redacció de 6 mesos, que contempla 468 simulacions de maniobres d’entrada i eixida amb vaixells diverses tècniques i eines i la implicació de pràctics de PortCastelló i personal de la capitania marítima de Castelló.

La licitació especifica que per al desenvolupament del projecte han d’escometre diverses accions prèvies. D’una banda, un estudi d’agitació interior del port per a determinar els onatges i les condicions climàtiques de la zona d’actuació de PortCastelló. D’altra banda, una anàlisi de maniobres en el moll del Centenari i en la nova terminal de granels líquids de la dàrsena sud.

En el primer cas se simularan maniobres d’entrada i eixida amb vaixells portacontenidors, i en el segon amb vaixells tanc.

Aquest projecte contempla la construcció d’un nou moll en la dàrsena sud que precisament portarà per nom “Delphinidae” i que comportarà la realització de 208 simulacions amb vaixells de diferent grandària per a conéixer la seua viabilitat i la idoneïtat de la seua ubicació respecte a les actuals atracades del port de Castelló.

El desenvolupament del projecte “Delphinidae” millorarà la competitivitat de l’Autoritat Portuària de Castelló, atés que planteja la racionalització i ampliació dels seus molls, i té en compte ja “Octopus”, la nova àrea d’expansió del port de Castelló en la dàrsena sud, que comporta un inversió inicial de 93 milions d’euros prevista en el Pla d’Empresa i consisteix en el farciment d’aquesta dàrsena per a guanyar 420.000 metres quadrats per a captar inversions, implantar noves indústries sostenibles i generar trànsits, la qual cosa suposarà l’enlairament definitiu d’aquesta zona portuària.

 

 

Quiero recibir las notas de prensa