Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló creix un 2,7% en trànsit de mercaderies en l´acumulat de l´any

10 November 2022

10-11-2022. El port de Castelló tanca els primers deu mesos de l’any creixent un 2,7% en trànsit de mercaderies. No obstant això, octubre reflecteix la tendència a la baixa en tancar amb un 19% menys de trànsit respecte del mateix mes de l’any anterior.

Així, PortCastelló ha mogut en l’acumulat de l’any un total de 18 milions de tones. La mercaderia que més creix és el granel sòlid, un 6,8%, amb un total de 8.160.839 tones. Li segueix el trànsit de granel líquid, amb un 3,4% d’increment i 8.600.827 de tones mogudes. Finalment, s’ha mogut 1.273.917 tones de mercaderia general, la qual cosa suposa un 20,3% menys respecte del mateix període de l’any anterior.

El trànsit de contenidors continua la seua tendència a la baixa en el port de Castelló, i descendeix fins a octubre d’enguany un 48,1% respecte del mateix període de 2019, any pre-COVID.

Pel que respecta al mes d’octubre continua la tendència a la baixa registrada ja al setembre en el port de Castelló, i tanca aquest mes amb un 19% menys de trànsit de mercaderies en comptabilitzar 1.605.503 tones. En concret, la mercaderia general és la que més descendeix, un 52,2%, seguida del granel sòlid, que baixa un 43,9%. Per contra, s’incrementa un 15,5% el trànsit de granels líquids.

Amb aquestes dades, el granel líquid representa el 47,7% del trànsit en el port de Castelló, seguit del granel sòlid, que suposa un 45,2% del trànsit total, mentre que la mercaderia general té un pes del 7,1%.

Les principals mercaderies mogudes en el port de Castelló en el que va d’any són petroli cru, feldespat, argiles, gasolina, caolí i fuel.

Els principals països amb els quals el port de Castelló manté relació comercial són, per aquest ordre, Turquia, el Canadà, els Estats Units, Líbia, Romania i Itàlia.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que “encara que estem vivint un segon semestre discret en PortCastelló quant a trànsits, no hem de perdre de vista que en el que portem d’any estem en xifres per damunt de les de l’any passat, i de fet, si seguim aquesta tendència podem tancar l’any com un els millors de la història del port de Castelló quant a trànsit de mercaderies.”

 

 

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa