Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló creix un 14´4% en el primer quadrimestre de l´any

16 May 2022

16-05-2022. El port de Castelló creix un 14,4% en trànsit total de mercaderies en el que va d’any i acumula 7.361.750 tones mogudes fins al mes d’abril.

El tipus de trànsit que registra majors increments és el de granel sòlid, un 36,9%, i suma 3.511.527 tones. Creix també el trànsit de granel líquid, un 4,0%, i tanca el primer quadrimestre amb 3.368.068 tones. Finalment, decreix un 24,1% el trànsit de mercaderia general, que suma 482.155 tones.

Sobre la base d’aquestes dades, i per tipus de presentació, els granels sòlids són els que major participació representen sobre el volum global de trànsit en el port de Castelló, i suposen un 47,7%, seguit dels líquids -amb un 45,8%- i la mercaderia general, que representa un 6,5%.

Les mercaderies més importants mogudes durant aquests quatre mesos en els molls del recinte portuari són petroli cru, feldespat, argiles, fuel, gasolines, caolí, coc, biodièsel i taulells.

Els principals destins amb els quals PortCastelló manté relació comercial en aquest quadrimestre són, per aquest ordre, Turquia, el Canadà, Rússia, Ucraïna, Líbia, Romania i Holanda. No obstant això, cal destacar que el mes d’abril el port de Castelló ja no ha rebut importacions procedents d’Ucraïna.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha incidit en què “les dades de tancament llancen una tendència positiva, però hem d’analitzar-los amb cautela donada la situació actual d’incertesa mundial, amb una escalada de preus generalitzada i les conseqüències derivades de la invasió russa d’Ucraïna”

Quiero recibir las notas de prensa