Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló convoca una reunió per a informar del procés d’expropiacions i de la situació del projecte per al accesos ferroviaris sud

17 May 2022

L’Autoritat Portuària de Castelló ha convocat una reunió informativa en el centre cívic del grup Perpetuo Socorro per a informar la ciutadania sobre el projecte i el procés d’expropiació necessari per a executar els accessos ferroviaris sud al port de Castelló per part de Administrador de las Infraestructuras Ferroviarias -Adif-.

També assistiran representants d’ADIF i del Ajuntament de Castelló.

Es tracta d’un acte obert que se celebrarà a partir de les 20.00 hores i es produeix una vegada que Adif ha publicat ja el llistat de béns que es veuran afectats per les expropiacions per a escometre les obres del traçat. Cal recordar que l’Autoritat Portuària de Castelló ha vingut mantenint diverses reunions en llaures a la participació i la transparència.

Entre les millores introduïdes destaca que l’accés ferroviari discorre soterrat a pas pels grups veïnals -grup Lourdes, La Unión, Perpetuo Socorro i Roquetes- i serà electrificat en tot el seu recorregut per a reduir les molèsties de soroll.

Aquestes expropiacions permetran executar el primer tram dels accessos ferroviaris, amb una longitud de 4,7 quilòmetres, i connectarà l’actual traçat de la línia ferroviària convencional al seu pas per Castelló fins a l’emplaçament on es construirà l’estació intermodal.

L’objectiu és licitar i adjudicar les obres d’aquest primer tram al llarg d’enguany. Posteriorment s’escometrà el tram 2, que discorrerà entre l’estació intermodal fins a l’entrada al port de Castelló per la dàrsena sud. La xarxa ferroviària interna del port ja està en fase d’execució.

Serà en 2026 quan estiguen completats tots els trams i el port de Castelló dispose d’una connectivitat ferroviària òptima que li permetrà incrementar els seus trànsits de mercaderies, millorar la competitivitat dels seus clients i ampliar la seua capacitat logística.

Vull rebre les notes de premsa