Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló celebra el V Centenari de la Volta al Món de Magallanes-Elcano

29 August 2022

La Roda del Viento

29-08-2022. Dijous que ve 8 de setembre el port de Castelló acollirà un increïble espectacle per a commemorar el V Centenari de la Volta al món de Magallanes-Elcano. Es tracta de “La roda del viento” del cèlebre pianista flamenc David Peña Dorantes.

El port de Castelló ha triat aqueixa data perquè és llavors quan se celebren els 500 anys del retorn de l’expedició de Magallanes i Elcano al port de Sevilla, després de partir el 20 d’octubre de 1517 a la recerca d’un pas al sud de les costes del Brasil. Un viatge del qual van tornar només 18 dels 239 homes que van eixir de Sanlúcar de Barrameda.

L’esdeveniment se celebrarà en el moll de Llevant de PortCastelló a les 22.00 hores, tenint com a fons la mar Mediterrània per a transportar al públic als perills que va trobar l’expedició en la seua odissea per descobrir una nova Ruta de les Espècies.

La Roda del Viento està inspirada en aqueix esdeveniment que va marcar un abans i un després en les comunicacions internacionals marítimes i que permetrà sentir l’aventura de l’entusiasme de l’origen del viatge, el desassossec de la ruta, l’esplendor de lo desconegut, l’extenuació de la mort, la troballa d’una nova ruta i el triomf del desafiament.

A més, dins dels actes de commemoració del V Centenari de la Volta al Món, el port de Castelló organitza l’exposició “La vuelta al mundo en un click”. Tindrà lloc en l’Edifici Morú del Grau de Castelló del 5 al 28 de setembre en col·laboració de l’Asociación Española de Coleccionistas de Playmobil, una entitat sense ànim de lucre que recrearà la gesta de Magallanes i Elcano a través d’escenes amb aquestes peces de joguet, i de panells i mapamundis que mostraran al visitant els objectius del viatge, les biografies i els descobriments. Així mateix, s’instal·laran faristols amb cadascuna de les escales de l’expedició.

Aquestes dues activitats formen part del nou cicle d’Al Port, una iniciativa que es va llançar el mes de gener passat i que té com a objectiu estrényer llaços amb l’entorn i la generació d’una façana marítima atractiva per a la ciutadania amb una programació d’activitats diferencial i complementària.

 

 

Vull rebre les notes de premsa