Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló aprova un pla de mesures antifrau per a gestionar els fons europeus

16 November 2022

16-11-2022. El Consell d’Administració ha aprovat en la seua sessió de hui un Pla de Mesures Antifrau de l’Autoritat Portuària de Castelló, que té com a objectiu garantir que els fons corresponents al Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia que gestiona i executa PortCastelló s’utilitzen d’acord amb les normes aplicables a la prevenció, la detecció i correcció del frau, la corrupció i els conflictes d’interessos.

D’altra banda, l’Autoritat Portuària de Castelló lidera, per segon any consecutiu, el rànquing de transparència del sistema portuari espanyol, segons Dyntra, la primera plataforma col·laborativa en el món que mesura la transparència a l’hora de la publicació de dades en les webs de les diferents organitzacions públiques. Així ho ha informat el president Rafa Simó, qui ha destacat que “continuarem treballant per a millorar tots els indicadors, atés que la transparència i la comunicació són pilars fonamentals per a la governança organitzacional de l’Autoritat Portuària de Castelló”.

El president de la Autoritat Portuària de Castelló ha informat també de les últimes dades de trànsit de mercaderies en el port de Castelló i que reflecteixen un creixement d’un 2,7% en l’acumulat de l’any, la qual cosa suposa 18 milions de tones.

Altres acords aprovats:

–          Autoritzar la cessió de l’ús parcial de la concessió administrativa per a l’ocupació d’una parcel·la per a l’emmagatzematge i transport de coc de petroli d’en la dàrsena sud atorgada a BP Energía España a favor de la UTE Portsur Castellón i Gimeno Logística Portuaria.

–          Autoritzar la prestació de serveis d’operació i gestió de magatzem en la parcel·la concesionada a BP Energía España en la zona de servei del port.

–          Renúncia de la concessió administrativa atorgada a Club Atletismo Grao Runners per a l’ocupació de la caseta número 513 situada en el port pesquer de la zona de servei del port.

Vull rebre les notes de premsa