Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló aposta pel finançament sostenible de la mà de BBVA

10 March 2022

Confirming sostenible

BBVA i l’Autoritat Portuària de Castelló han signat un confirming sostenible. Es tracta d’un producte les condicions del qual, en aquest cas, estan vinculades a factors ambientals, socials i de bon govern (ESG). D’aquesta manera, amb la versió sostenible del confirming, el port de Castelló es converteix en la primera Autoritat Portuària a Espanya que podrà oferir condicions de cobrament anticipat de factures més favorables als proveïdors amb millor acompliment en sostenibilitat.

En aquesta nova operació, signada hui en les instal·lacions de l’Autoritat Portuària a Castelló, el tipus d’interés aplicable al descompte de factures dels seus proveïdors està lligat al compliment per part d’aquests de determinats criteris de sostenibilitat, verds i socials, prèviament acordats

BBVA, pioner en finançament sostenible, està compromés amb els Principis del Pacte Mundial de les Nacions Unides, amb els objectius establits en l’Acord de París i amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. Aquest producte transaccional sostenible, que a més té com a referència els més alts estàndards de mercat, reforça aquest compromís i l’oferta de solucions financeres sostenibles que l’entitat ofereix als seus clients.

“Hui aconseguim una fita molt important en BBVA, en impulsar i incentivar a la cadena de proveïdors del port de Castelló a transicionar cap als objectius de sostenibilitat del seu client. El confirming sostenible és la millor via per a activar i impulsar la sostenibilitat en la cadena de subministrament, sumand i conjuminant esforços per a combatre el canvi climàtic. El futur de la banca és finançar el futur, un futur verd i més just per a tots, ha afirmat Carlos Rodríguez Escudero, Director Regional Est de Banca d’Empreses i Corporacions de BBVA.

Per part seua, el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que aquest acord és “una fita important per al nostre organisme, perquè està en la línia del nostre compromís amb la sostenibilitat, que ja ve marcat en el nostre Pla Estratègic, i ens ajudarà a ser més competitius en simplificar els processos de pagament a proveïdors”

Vull rebre les notes de premsa