Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló àmplia la funcionalitat de la seva PCS amb la incorporació del levante sin papeles a l’exportació per a vehicles

19 December 2022

19-12-2022. La Comunitat Portuària de Castelló ja pot gestionar l’exportació de vehicles d’una manera més àgil gràcies a l’intercanvi electrònic d’informació que ofereix el servei de LSPE implantat per Portel en el Port Community System del port de Castelló. D’aquesta manera, l’Autoritat Portuària posa a la disposició dels seus usuaris la possibilitat d’intercanviar llistes de càrrega i descàrrega de vehicles de manera automatitzada entre consignataris, terminals i duana. Es tracta d’una fita més compliment de l’estratègia de transformació digital definida en el Pla Estratègic de PortCastelló.

Aquest intercanvi es podrà fer via interfaz web o via missatgeria electrònica en format EDIFACT o XML, consultant en temps real al servei de dades de la duana, l’estat duaner de cadascun dels vehicles inclosos en les llistes. La fluïdesa en la informació duanera que aporta el servei de LSPE, ja sigui bé en llistes de càrrega i descàrrega o en consultes de llevants de vehicles aïllats, és molt rellevant en aquesta mena d’operacions. Es tracta d’un fet ja contrastat en la gestió del procediment d’exportació de contenidors mitjançant el mateix servei de LSPE implantat des de fa anys en el port.

Els usuaris hauran de carregar les dades dels vehicles una sola vegada i, a partir d’açí, es posarà a disposició no sols de la resta d’usuaris implicats sinó també d’altres processos que el necessitin, amb l’objectiu d’aprofitament i compartició de la dada. Per exemple, per a la generació del corresponent manifest de càrrega.

Per part seva, la duana tindrà en tot moment accés a les llistes intercanviades i a l’ordre de càrrega definitiva que s’envia a la terminal. També podrà verificar els vehicles definitivament carregats en el vaixell i controlar les discrepàncies. Tot això, possibilitarà una gestió més àgil i eficient del procés d’exportació de vehicles que surten del port de Castelló.

 

Vull rebre les notes de premsa