Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló aguanta el descens de trànsit de mercaderies al setembre

17 October 2022

El trànsit de mercaderies en el port de Castelló descendeix un 17% al setembre respecte del mateix període de l’any anterior, encara que creix un 5,5% en l’acumulat pel bon comportament en la primera meitat de l’any.

En concret, els primers nou mesos de l’any PortCastelló tanca movent 16,4 milions de tones de mercaderies. Creix un 14% en trànsit de granels sòlids en moure 7,6 milions de tones. També augmenta el trànsit de granels líquids, un 2%, amb 7,6 milions de tones. Per contra, descendeix en mercaderia general, un 16,1%, en moure 1,2 milions de tones.

No obstant això, el mes de setembre reflecteix un descens en el trànsit global de mercaderies d’un 17% fruit de la inestabilitat política i energètica.

Així, descendeixen la mercaderia general un 32,3%, seguit dels granels líquids, que descendeixen un 18%, i els granels sòlids, que descendeixen un 13,2%.

Amb les dades a tancament del mes de setembre, la participació per tipus de mercaderies en el port de Castelló és d’un 46,5% de granels sòlids, un 46,3% de granels líquids, i un 7,2% la mercaderia general.

Les mercaderies més importants per volum de tones mogudes són, per aquest ordre, el petroli cru, feldespat, argiles, gasolina, caolí i fuel.

Les principals destinacions amb els quals el port de Castelló manté relacions comercials són Turquia, el Canadà, els Estats Units, Romania i Líbia.

Vull rebre les notes de premsa